Betegelde tafel met servies, planten en een schrift van bovenaf gezien

Recycle je oude tuintafel

Oude meubels opknappen kan op verschillende manieren. Je kunt een tafel in een ander kleurtje verven, maar je kunt een tafel ook betegelen! Door het tafelblad te betegelen, geef je een tafel een nieuwe look. In dit artikel zie je hoe ik een tuintafel van hout heb opgeknapt. Deze kon wel een opknapbeurt gebruiken... Het tafelblad was namelijk beschadigd na een ongelukje met de barbecue. Eigenlijk was ik van plan om de tuintafel weg te gooien, maar ik bedacht me dat ik hem ook best kan recyclen! De rest van de tafel was namelijk nog helemaal goed. Ik ging ermee aan de slag en ik laat jullie in dit stappenplan zien hoe je zelf ook je oude tuintafel of andere tafel een nieuw leven kunt geven.

oude houten tuintafel
stap 1

Maak de tafel schoon

Het is belangrijk om je tuintafel eerst goed schoon te maken. Corrigeer waar nodig schuine stukken zodat je straks een vlakke ondergrond hebt om op te tegelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met tegellijm.

houten latje schuin afgezaagd
stap 2

Bereken het aantal tegels

Reken uit hoeveel tegels je kwijt kunt op je tafel. Rondom de tafel heb ik een latje geplaatst, zodat je niet de onafgewerkte zijkanten van de tegels ziet. Zaag het houten latje in verstek met een verstekbak en bevestig het met roestvrije spijkertjes. Ik heb het latje daarna nog in de beits gezet.

houten tafelblad betegeld met witte tegels
stap 3

Betegel het tafelblad

Nu kun je beginnen met het betegelen van het tafelblad. Hoe je dit doet lees je in mijn blog over mijn DIY bureau op maat.

wit betegelde tafel met plantje, schrift en zwarte theepot
stap 4

Maak de tafel gezellig

Als alles goed gedroogd is, kun je je tafel gaan aankleden! Voeg accessoires toe die passen bij jouw ‘nieuwe’ tafel. :)

Oude meubels opknappen

Ga je ook met tegels in de weer om oude meubels op te knappen? Ik leg je in het artikel over mijn bureau op maat uitgebreid uit hoe je dit het beste kunt aanpakken en geef je meer tips voor het betegelen van meubels. Je kunt zelfs een wandmeubel betegelen!

Heb jij ook een oud meubelstuk in huis, in de tuin of op je balkon? Kijk er eens kritisch naar voordat je het weggooit! Wie weet kun je het nog een mooi tweede leven geven :). Bekijk meer inspirerende ideeën om oude meubels op te knappen en ontdek hoe je retro items een moderne look geeft.

Ontdek meer DIY-ideeën voor de tuin

De ‘nieuwe’ tuintafel past nu perfect in de tuin en de beschadiging is gelukkig niet meer zichtbaar. Misschien heb ik je geïnspireerd om ook te klussen in de tuin. Bekijk dan deze DIY-ideeën voor in de tuin.

Liefs,

Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!