stappenplan

Maak je eigen houten plantentrolley

Heb je afgelopen zaterdag de workshop ‘plantentrolley maken’ bij KARWEI gemist? Maar wil je er wel graag een maken? In deze blog laat ik je in een paar stappen zien hoe je deze leuke plantentrolley alsnog zelf in elkaar klust!

stap 1

Bevestig twee balkjes van 26.5 cm aan één van de korte plankjes (40,5 cm) met de schroeven van 40 mm. Boor alle gaten eerst voor met het verzinkboortje. Herhaal dit voor de andere zijkant.

stap 2

Schroef nu de twee langere planken (50 cm) op beide zijkanten. Gebruik ook hierbij de RVS schroeven van 40 mm lengte.

stap 3

Schroef nu de overige planken aan het frame.

stap 4

Schroef vervolgens de plankjes voor de bodem vast. Bevestig de twee balkjes van 32 cm ter versteviging nog aan de binnenzijde van de bak.

stap 5

Dan kunnen nu de zwenkwielen bevestigd worden aan de bodem met de bijbehorende schroeven (RVS, 16 mm lengte).

stap 6

Niet tot slot het anti-worteldoek (75 x 65,5 cm) vast aan de binnenkant van de bak met het nietpistool zodat straks het potgrond mooi in de bak blijft zitten. Nu kan de plantentrolley gevuld worden met aarde en leuke bloemen of planten.

Handige tip!

Geef de trolley voor gebruik nog een laagje buitenbeits zodat het tegen alle weersomstandigheden beschermd is en vergeet hierbij vooral de onderkant van de trolley niet! Ik heb gekozen voor een zwarte buitenbeits voor een extra stoere uitstraling maar als je liever de houtstructuur zichtbaar wil laten zijn er ook mooie transparante beitsen te verkrijgen.

Meer klusadvies

Klusadvies - tuin - Hoe maak ik een houten pergola? - thumbnail
Hoe maak ik een houten pergola? stappenplan
Klusadvies - tuin - Hoe maak ik een bloempot bank? - thumbnail
Hoe maak ik een bloempot bank? stappenplan
9044688633886Klusadvies - tuin - Hoe maak ik zelf plantenbakken? - thumbnail
Hoe maak ik zelf plantenbakken? stappenplan