Wat doet kleur met mijn interieur en ruimte?

Wat doet kleur met je ruimte?

Welke kleur past in mijn interieur? Een kleur kiezen voor je woonkamer, badkamer, slaapkamer of wc kan behoorlijk lastig zijn. Want hoe bepalend is een kleur eigenlijk voor je ruimte? En hoe bepalend is kleur überhaupt voor je huis? In dit artikel lichten we de kleuren groen, blauw en roze uit en vertellen we wat deze kleuren doen met een ruimte.

Groen

Groen is een mooie natuurlijke kleur en zorgt voor een rustige uitstraling. Je haalt groen gemakkelijk in huis met planten, maar ook woonaccessoires of een kleurtje op de muur zijn geen gek idee.

Koele kleuren combineren

Net als blauw is groen een koele kleur. Een warme uitstraling kun je creëren door koele kleuren te combineren met geel of bruin. Ook natuurlijke materialen doen het erg goed met groen. Denk aan rotan of een houten vloer. Mocht dit je aanspreken, bekijk dan ook eens de woonstijl ‘Green House’.

Blauw

Blauw is een enorm veelzijdige kleur. Je kunt er alle kanten mee op; van koel en fris tot warm en luxe. De kleur blauw is een koele kleur die zich goed laat mengen met andere tinten blauw of andere kleuren. Ook geeft blauw een ruimte verkoeling en rust. De kleur doet het dan ook erg goed in een badkamer of woonkamer. Creëer een mediterraanse sfeer door blauw te combineren met wit, of kies voor zilvergrijs tinten om zo een oosters effect neer te zetten.

Kleuren kiezen voor warme en chique sfeer

Als je blauw combineert met warme materialen zoals hout of messing zorg je voor een warm geheel. Wil je je interieur een chique twist geven? Combineer dan donkerblauw met donkere houttinten en bijvoorbeeld enkele gouden accessoires.

Roze

Roze geeft rust. Met deze kleur op de muren maak je de ruimte zacht en licht en geef je je interieur een moderne en trendy look. Roze werkt goed in combinatie met andere tinten roze. Ton sur ton op de muren dus. De verschillende roze tinten welke je goed kunt combineren zijn oud roze, zacht roze, poeder roze, beige en koraal als felle tegenhanger.

Roze combineren in je interieur

De mooiste materialen om deze kleur mee te combineren zijn beton, hout, linnen, strakke en luchtige meubels, maar ook planten. Roze past sowieso goed in de ‘organische’ trend. Hierin voeren aardetinten de boventoon. Heb jij thuis een urban jungle? Probeer eens een muur roze te schilderen en zie hoe mooi deze twee stijlen met elkaar combineren. In dit artikel vind je meer ideeën over hoe je roze kunt combineren in je inerieur.

En dan nu: de kleur kiezen

Hopelijk heb je nu wat meer inspiratie om een kleur te kiezen voor je ruimte. Ben je benieuwd hoe je kleur nog meer terug kunt laten komen in de ruimte en wat dit met je interieur doet? Bekijk dan deze handige tips!

Geschreven door:

Lara Welting

Ik ben Lara, 29 jaar en gek op interieur, klussen en schrijven. Op welke plek kun je dit beter samenbrengen dan KARWEI? Ik neem jullie hier mee in de wereld van klussen met tips en adviezen om het beste resultaat te krijgen!

Volg ons en mis niets!