Wat doet kleur met je ruimte?

Wat doet kleur met je ruimte?

Kleur, we zien het weer steeds meer terugkomen in het interieur. Maar hoe bepalend is welke kleur eigenlijk voor je ruimte? En hoe bepalend is kleur überhaupt voor je huis?

Groen

Groen is een mooie natuurlijke kleur die rust uitstraalt. Je haalt groen al makkelijk in huis met planten, maar ook woonaccessoires of een kleurtje op de muur zijn geen gek idee.
Net als blauw is groen een koele kleur. Een warme uitstraling kun je creëren door te combineren met geel of bruin. Ook natuurlijke materialen doen het erg goed met groen. Denk aan rotan of een houten vloer.

Blauw

Blauw is een enorm veelzijdige kleur. Je kunt er alle kanten mee op, van koel en fris tot warm en luxe. Van zichzelf is blauw een koele kleur die zich goed laat mengen met andere tinten blauw of andere kleuren. Ook geeft blauw een ruimte verkoeling en rust. De kleur doet het dan ook erg goed in een badkamer of woonkamer. Creëer een mediterraanse sfeer door het te combineren met wit, of kies voor zilvergrijs tinten om zo een oosters effect neer te zetten.
Als je blauw combineert met warme materialen zoals hout of messing zorg je voor een warm geheel. Wil je je interieur een chique twist geven? Combineer dan donkerblauw met donkere houttinten en bijvoorbeeld enkele gouden accessoires.

Roze

Roze geeft rust. Met deze kleur op de muren maak je de ruimte zacht en licht en geef je je interieur een moderne en trendy look.
Roze werkt goed in combinatie met andere tinten roze. Ton sur ton op de muren dus. De verschillende roze tinten welke je goed kunt combineren zijn oud roze, zacht roze, poeder roze, beige en koraal als felle tegenhanger.
De mooiste materialen om deze kleur mee te combineren zijn beton, hout, linnen, strakke en luchtige meubels, maar ook planten. Roze past sowieso goed in de ‘organische’ trend. Hierin voeren aardetinten de boventoon. Heb jij thuis een urban jungle? Probeer eens een muur roze te schilderen en zie hoe mooi deze twee stijlen met elkaar combineren.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Lara Welting

Ik ben Lara, 29 jaar en gek op interieur, klussen en schrijven. Op welke plek kun je dit beter samenbrengen dan KARWEI? Ik neem jullie hier mee in de wereld van klussen met tips en adviezen om het beste resultaat te krijgen!