Roze in huis; zo combineer je deze kleur

De nieuwste kleur trends van dit moment

Je wil graag een nieuwe kleur in huis, maar je weet nog niet welke. Dan is het handig om wat inspiratie op te doen! Het is altijd lastig om de perfecte kleur te kiezen. In dit artikel lichten we een kleur uit, waar je misschien niet direct aan denkt. Roze! Een kleurtrend van dit moment en een roze muur in huis misstaat zeker niet!

Roze muur in huis

Roze geeft rust. Met deze kleur op de muren maak je de ruimte zacht en licht en geef je je interieur een moderne en trendy look! De tijd dat deze kleur alleen voor meisjes was hebben wij al ver achter ons gelaten. Gender blur speelde al een tijdje in de modewereld, maar heeft ondertussen ook de interieur trend bereikt. Gender blur betekent dat de grens tussen man en vrouw aan het vervagen is in de samenleving. Roze in jouw interieur kun je dan ook beschouwen als een statement!

Kleurenpalet

Deze trend werkt vooral goed wanneer je verschillende tinten combineert. Ton sur ton op de muren dus. De verschillende tinten die je goed kunt combineren zijn oud-, zacht-, poederroze, beige en koraal als felle tegenhanger.

Wil je niet teveel roze in jouw interieur, kies er dan voor om één muur in deze kleur te schilderen. Deze muur combineert prachtig met andere lichte kleuren zoals wit, beige of lichtgroen.

Roze combineren in huis

De kleur roze in huis zorgt voor een licht interieur. De mooiste materialen om deze kleur mee te combineren zijn beton, hout, linnen, strakke en luchtige meubels. Ook planten combineren goed met de kleur roze. Roze past sowieso goed in de ‘organische’ trend. Hierin voeren aardetinten de boventoon. Heb jij thuis een urban jungle? Probeer eens een muur roze te schilderen en zie hoe mooi deze twee stijlen met elkaar combineren.

Roze in de slaapkamer

Roze is dus niet alleen meer geschikt voor de meisjes slaapkamer. Geef je slaapkamer een luxe uitstraling met verschillende tinten of geef je woonkamer een moderne en trendy look. Kijk ook even binnen in het huis van stylist Marij Hessel. Zij combineert ook tinten roze in huis. Ze heeft ook een roze muur in huis en heeft een kastje in dezelfde kleur roze geverfd. Dit geeft een mooi effect!

Kleur kiezen

Haal de rollers en kwasten alvast in huis! Of ben je nog niet overtuigd van deze kleur roze op de muur? Bekijk dandit artikel met tips voor het kiezen van kleur in huis. Misschien zit daar een kleur tussen die beter past in jouw interieur.

Geschreven door:

Lara Welting

Ik ben Lara, 29 jaar en gek op interieur, klussen en schrijven. Op welke plek kun je dit beter samenbrengen dan KARWEI? Ik neem jullie hier mee in de wereld van klussen met tips en adviezen om het beste resultaat te krijgen!

Volg ons en mis niets!