Zo gebruik je kleur in je interieur

Eén van de trends dit najaar is kleur: krachtige, maar warme kleuren. Breng kleur in je huis en laat je interieur weer stralen. Niet alleen je huis krijgt er een extra boost van, ook bezorgen de vrolijke kleuren jou extra energie. En positieve energie doet iedereen goed! Diepe warme kleuren maken een ruimte knusser en lichte tinten, zoals oudroze en zacht bruin, zorgen voor de juiste balans.

Kleur op de wand

Kleuren kun je eenvoudig op verschillende manieren toevoegen aan je interieur. De simpelste manier is het schilderen van een wand met een opvallende kleur, bijvoorbeeld de muur bij de eettafel of achter de bank. Durf te kiezen voor een kleur zoals oranje, rood of geel en combineer deze in je interieur. Deze harmonieuze kleuren geven een ruimte meer positieve energie. En een warme uitstraling, waar je graag wilt zijn met familie en vrienden. Of breng een van de kleurrijke behangen van KARWEI aan op de muur, die toffe tinten in je interieur toevoegen.

Luxe stoffen

Luxe stoffen zijn de trend in 2019. Deze luxe stoffen kun je betaalbaar toepassen en ze hebben absoluut een chique look. De luxe stoffen op banken, eettafelstoelen, fauteuils en ook zeker van gordijnen zijn in vele opvallende kleuren verkrijgbaar dit jaar. Dus zet een vintage velvet bank met kleurrijke stof in je interieur en laat deze naadloos aansluiten bij een gelijk gekleurde wand. Of combineer gestoffeerde eettafelstoelen in verschillende luxe kleuren met elkaar rondom een ronde eettafel. En gordijnen van luxe stoffen? Kies voor meer wat neutralere kleuren, zodat de rest van het stijlvolle interieur de aandacht blijft krijgen.

Warm kleed

Heb je gekozen voor een warme opvallende kleur op de wand achter de neutraal gekleurde zitbank, leg dan een kleurrijk kleed bij de bank. Ontdek prachtige vloerkleden die body hebben door de kleur en of het design op het kleed: van Perzische tapijten tot neutrale kleden met een vintage twist. Match sierkussens en plaids op de bank met dezelfde kleur muurverf in de zithoek. Verbind met een groot gekleurd kleed losse elementen eenvoudig tot één knusse hoek.

Vrolijke accessoires

Het leuke aan accessoires is dat je oneindig kunt combineren in je interieur. Met een vrolijk gekleurd accessoire heb je in een handomdraai eenvoudig kleur toegevoegd op de toilet, in je werkkamer op de kinderkamer of op de eettafel. Plaats een gouden tafellamp op je nachtkastje, zet gekleurde potjes op de vensterbank, schuif een bijzettafel bij de bank of hang een robuuste lamp boven de eettafel. En vind je de kleur van een accessoire niet meer leuk? Kijk of je deze kunt overschilderen naar een andere kleur. Zo kun je bijvoorbeeld een houten krukje ontelbare keren meekleuren in elke trend!

Wist je dat poederroze accessoires je interieur een zachte touch geven? Bekijk welke stijltips je niet mag missen dit najaar. En twijfel je nog welke verfkleur bij jouw interieur past, probeer dan eerst een aantal kleuren uit met de kleurtesters van KARWEI.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.