Huisje met verfbord in de tuin

Huisje met verfbord in de tuin - KARWEI

Een nieuwe DIY in de tuin! De lente is in volle gang en we hebben al heerlijk wat warme dagen gehad. Mijn hoofd zit weer vol met nieuwe ideeën voor de tuin, zin om aan de slag te gaan! Allereerst een DIY voor mijn neefje in de tuin. In deze blogpost deel ik een DIY huisje in de tuin met een verfbord van plexiglas waar hij lekker op kan kliederen!

stappenplan-karwei-diy-Tanja
stap 1

Zagen

Laat het hardhout multiplex in de bouwmarkt zagen.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 2

Het huisje maken

Maak allereerst het huisje van hardhout multiplex. Ik heb het huisje in de breedte van de plaat gelaten en de bovenkant van de plaat in de vorm van een huisje gezaagd.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 3

Schuren & schilderen

Schuur het hout van het huisje en schilder het huisje in een kleur naar keuze

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 4

Bak in elkaar zetten

Zet nu met schroeven de bak voor de plexiglas plaat in elkaar

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 5

Verf de bak

Verf de bak in de witte pantserbeits van Rambo en laat dit goed drogen

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 6

Plexiglas bevestigen

Plak de plexiglas plaat met polymax op de achterwand van de bak. Doe dit alleen langs de randjes rondom, anders blijf je straks de polymax zien.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 7

Latjes zagen

Zaag nu de latjes voor de rand op het plexiglas. Op deze manier bedek je de rand waar de polymax zichtbaar is.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 8

Losse tuinplank zagen

Zaag vervolgens de losse tuinplank voor rondom de vlondertegel op maat. Bevestig onder de vlonder ook verstevigingsbalken zodat de vlonder stevig genoeg is om op te staan.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 9

Hekje maken

Vervolgens kun je optioneel een hekje rondom de vlonder maken. Zaag een rand van de kleine vlonders (50x50) af zodat hij iets lager wordt. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe hoog je het hekje maakt, ook afhankelijk van de leeftijd van het kind.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 10

Schilder de vlonder en het hekje

Schilder de vlonder en het hekje vervolgens in een kleur naar keuze. Ik heb gekozen voor de witte pantserbeits van Rambo

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 11

Vlonder bevestigen

Als alles goed droog is kun je het hekje met schroeven aan de vlonder bevestigen. Ik heb ervoor gekozen om rechts van de vlonder nog een strook over te houden voor een plantenbak voor plantjes. Het hekje heb ik aan de rechterkant daarom ook bevestigd aan een bak in plaats van aan de vlonder.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 12

Spelen

Nu is je DIY huisje met verfbord klaar! Wat decoratie en verf erbij en er kan lekker gespeeld worden :).

Benodigdheden

Materialen (10)
  • 1 x paneel hardhout multiplex voor huisje
  • 1x paneel hardhout multiplex voor bak
  • 1x vlondertegel reliëf 100 x 100
  • 4x vlondertegels reliëf 50 x 50
  • Plexiglas 50 x 100 cm dikte 2 mm
  • Tuinplanken
  • Pantserbeits tuin- & steigerhout puur wit
  • Pantserbeits tuin- & steigerhout wilgen grijs
  • Schroeven
  • Polymax
Gereedschappen (0)

Een DIY verfbord in de tuin

Mijn neefje heeft twee favoriete bezigheden: boekjes lezen en verven. Eerder maakte ik al een DIY voor zijn eerste favoriet en deze keer dus voor zijn tweede! Wat is nou leuker dan om met mooi weer lekker buiten aan de slag te gaan met je favoriete bezigheid? Ik pakte daarom mijn schetsboek erbij en ging aan de slag met de ideeën in mijn hoofd. Ik maakte een DIY verfbord op een huisje met een veranda van vlonders en een eigen kruidentuintje. Het huisje verfde ik in een groene tint en de veranda met tuinhekje in een frisse witte tint. Plexiglas is ideaal om te gebruiken voor het verfbord in de tuin. Het is makkelijk schoon te maken en is niet zwaar!

Zomerse styling

Uiteraard mag een frisse zomerse styling niet ontbreken in de tuin. Ik koos voor een mooi groot buitenkleed van KARWEI, een ideaal plekje voor mijn neefje om lekker op te kunnen spelen. Daarnaast koos ik voor gezellige lampjes die ik bij het huisje heb opgehangen. De zwarte kapjes op de lampjes zorgen net voor die twist! Het rotan poefje op de veranda is een ideaal zitje voor mijn neefje om op te zitten tijdens het verven. Daarnaast geeft het rotan ook een warme uitstraling aan het geheel!

Het eindresultaat is een fijn speelplekje in de tuin waar mijn neefje heerlijk kan spelen! Binnenkort hoop ik nog meer leuke DIY-ideeën voor de tuin te delen!

Liefs,

Tanja

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!