Houten speelhuisje met verfbord in de tuin - Karwei

Huisje met verfbord in de tuin

In een kindvriendelijke tuin kan een speelhuisje natuurlijk niet ontbreken! Ga ook zelf aan de slag met een speelhuisje in de tuin aan de hand van dit handige stappenplan. Dit DIY speelhuisje met een verfbord van plexiglas is een ideale speelplek voor buiten waar kinderen lekker kunnen ‘kliederen.’

stappenplan-karwei-diy-Tanja
stap 1

Laat het hout zagen

Laat het hardhout multiplex zagen door de zaagservice van Karwei.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 2

Maak het huis

Maak allereerst het huisje van hardhout multiplex. Ik heb het huisje in de breedte van de plaat gelaten en de bovenkant van de plaat in de vorm van een huisje gezaagd.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 3

Schuur en schilder

Schuur het hout van het huisje en schilder het huisje in een kleur naar keuze.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 4

Zet de bak in elkaar

Zet nu met schroeven de bak voor de plexiglas plaat in elkaar.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 5

Verf de bak

Verf de bak in de witte pantserbeits van Rambo en laat dit goed drogen.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 6

Bevestig het plexiglas

Plak de plexiglas plaat met polymax op de achterwand van de bak. Doe dit alleen langs de randjes rondom, anders blijf je straks de polymax zien.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 7

Zaag de latjes

Zaag nu de latjes voor de rand op het plexiglas. Op deze manier bedek je de rand waar de Poly Max zichtbaar is.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 8

Zaag de losse tuinplank

Zaag vervolgens de losse tuinplank voor rondom de vlondertegel, op maat. Bevestig onder de vlonder ook verstevigingsbalken zodat de vlonder stevig genoeg is om op te staan.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 9

Maak het hekje

Vervolgens kun je optioneel een hekje rondom de vlonder maken. Zaag een rand van de kleine vlonders (50x50) af zodat hij iets lager wordt. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe hoog je het hekje maakt, ook afhankelijk van de leeftijd van het kind.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 10

Schilder de vlonder en het hekje

Schilder de vlonder en het hekje vervolgens in een kleur naar keuze. Ik heb gekozen voor de witte pantserbeits van Rambo.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 11

Bevestig de vlonder

Als alles goed droog is, kun je het hekje met schroeven aan de vlonder bevestigen. Ik heb ervoor gekozen om rechts van de vlonder nog een strook over te houden voor een plantenbak voor plantjes. Het hekje heb ik aan de rechterkant daarom ook bevestigd aan een bak, in plaats van aan de vlonder.

huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
stap 12

Speel!

Nu is het houten speelhuisje met verfbord klaar! Wat decoratie en verf erbij en er kan lekker gespeeld worden :).

Houten speelhuisje in de tuin

Mijn neefje heeft twee favoriete bezigheden: boekjes lezen en verven. Ik maakte eerder een houten leesbankje voor zijn eerste favoriet en deze keer dus voor zijn tweede! Wat is er leuker dan om met mooi weer lekker buiten aan de slag te gaan met je favoriete bezigheid? Ik pakte daarom mijn schetsboek erbij en ging aan de slag met de ideeën in mijn hoofd. Ik maakte dit DIY-idee: een verfbord op een huisje met een veranda van vlonders en een eigen kruidentuintje. Het huisje verfde ik in een groene tint en de veranda met tuinhekje in een frisse witte tint. Plexiglas is ideaal om te gebruiken voor het verfbord in de tuin. Het is makkelijk schoon te maken en is niet zwaar!

DIY-ideeën voor de tuin

Uiteraard mag een frisse zomerse styling niet ontbreken in de tuin. Ik koos voor een mooi groot buitenkleed van Karwei. Dit is nu een ideaal plekje voor mijn neefje om lekker op te kunnen spelen. Daarnaast koos ik voor gezellige lampjes die ik bij het huisje heb opgehangen. De zwarte kapjes op de lampjes zorgen net voor die stoere twist! Het rotan poefje op de veranda is een ideaal zitje voor mijn neefje om op te zitten tijdens het verven. Daarnaast geeft het rotan ook een warme uitstraling aan het geheel!

Het eindresultaat is een fijn speelplekje in de tuin waar mijn neefje heerlijk kan spelen! Er zijn nog veel meer leuke DIY-ideeën voor in de tuin. Zeker voor een kindvriendelijke tuin zijn er naast speelhuisjes, ook andere leuke ideeën. Creëer een fijn buitenplekje voor iedereen met deze artikelen vol tuininspiratie!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!