Boeken opbergen in de kinderkamer

Slim opbergidee voor boekjes in de kinderkamer

Met dit DIY-idee maak je zelf een houten leesbankje met opbergruimte voor in de kinderkamer. De meeste kinderen zijn dol op boekjes. Eindeloos voorlezen en zelf door de boekjes bladeren. Een mooi plekje om alle boeken in op te bergen komt dus zeker van pas. Maak zelf een vrolijk leesbankje van hout voor de kleine boekenwurm.

Een leesbankje in de kinderkamer

Eerder richtte ik al de babykamer voor mijn zus in en maakte ik een DIY speelhoekje voor in de woonkamer. Nu hij ouder wordt is dit extra leesplekje een mooie toevoeging in de kinderkamer! Rechts van het leesbankje heb ik drie opbergvakjes gemaakt waarin de boekjes uitgestald kunnen worden. Links maakte ik een zitje en in de opening van het zitje kun je nog knuffels en speelgoed opbergen. Multifunctioneel dus!

Wil je ook zelf aan de slag? Met dit handige stappenplan maak je heel eenvoudig zelf een leesbankje voor in de kinderkamer.

stap 1

Bepaal de maten

Bepaal de maten van het leesbankje en laat het hout op maat zagen in de bouwmarkt. De afmetingen van dit opbergidee zijn: 1x 55x75cm, 2x 38x30cm, 1x 33,4x30cm, 2x 31,8x25cm, 1x 25x38cm, 1x 8×33,4cm, 1x 12×33,4cm en 1x 17×33,4cm.

stap 2

Schroef de plankjes aan elkaar

Maak nu alle plankjes aan elkaar vast met schroeven.

stap 3

Vul de schroefgaten

Vul de schroefgaten op met houtvuller en laat dit vervolgens goed drogen.

stap 4

Schuur alles goed op

Let op! Schuur de hoekjes van het leesbankje rond, zodat de kinderen zich niet kunnen stoten aan een scherpe punt. Haal na het schuren een doek over het bankje om de schuurresten te verwijderen.

stap 5

Verf het bankje

Lak nu het opbergbankje in de gewenste kleur. Welke kleur past bij de rest van de kinderkamer?

Tip!

Ik heb mijn eigen kleur gemengd met de verf van Le Noir & Blanc in de kleur ‘Ocean Blue‘ en de verf van vtwonen in de kleur ‘Army Green‘.

Je kunt ook zelf een kleur mengen. In dit voorbeeld heb ik twee kleuren gemengd: de verf van Le Noir & Blanc in de kleur ‘Ocean Blue‘ en de verf van vtwonen in de kleur ‘Army Green‘.

Slimme opbergideeën voor de kinderkamer

In een kinderkamer kun je nooit genoeg opbergruimte hebben. Na een dag spelen is het fijn dat al het speelgoed en alle boekjes weer opgeruimd kunnen worden. Dit leesbankje is daar de ideale plek voor. Ook met de styling zorg je voor extra opbergruimte en een speels hoekje in de kinderkamer. De grote opbergmand van Karwei naast het opbergbankje biedt nog eens extra opbergruimte voor speelgoed, knuffels en nog meer boeken.

De wandlamp aan de muur is ideaal om het speelhoekje te verlichten. Aan de houten wandknop heb ik een kaartje gehangen. Groepeer verschillende items aan de muur voor een speels effect!

Heb je nog meer opbergruimte nodig om speelgoed in op te bergen? Bekijk dan het stappenplan om zelf een opbergkist op wielen te maken.

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!