slim opbergidee voor boekjes in de kinderkamer

Slim opbergidee voor boekjes in de kinderkamer

Deze keer deel ik met jullie een DIY idee voor de kinderkamer! Eerder maakte ik al een DIY speelhoekje voor mijn neefje. Dit speelhoekje staat bij mijn zus in de woonkamer en hij speelt er tot op de dag van vandaag ontzettend veel mee, zo leuk! Hij is dol op boekjes en daarom vroeg ze aan mij of ik misschien iets leuks kon maken voor het opbergen van boekjes. Het liefst met wat extra opbergruimte en een bankje waar hij op kan zitten of zijn boekje op kan leggen! Met deze wensen ging ik aan de slag en hier deel ik met jullie het resultaat van het leesbankje!

stap 1

Afmeten

Bepaal de maten van het leesbankje en laat het hout op maat zagen in de bouwmarkt. De afmetingen van mijn opbergidee zijn: 1x 55x75cm, 2x 38x30cm, 1x 33,4x30cm, 2x 31,8x25cm, 1x 25x38cm, 1x 8×33,4cm, 1x 12×33,4cm en 1x 17×33,4cm.

stap 2

Plankjes aan elkaar schroeven

Maak nu alle plankjes aan elkaar vast met schroeven.

stap 3

Vul de schroefgaten

Vul de schroefgaten op met houtvuller en laat dit vervolgens goed drogen.

stap 4

Schuren

Schuur nu alles goed op. Let op! Schuur de hoekjes van het leesbankje rond zodat de kinderen zich niet kunnen stoten aan een scherpe punt. Haal na het schuren een doek over het bankje om de schuurresten te verwijderen.

stap 5

Verven

Lak nu het opbergbankje in de gewenste kleur. Ik heb mijn eigen kleur gemengd met de verf van Le Noir & Blanc in de kleur ‘Ocean Blue‘ en de verf van vtwonen in de kleur ‘Army Green‘.

Benodigdheden

Materialen (4)
  • Populieren multiplex 18 mm
  • Schroeven
  • Houtvuller
  • Verf
Gereedschappen (2)
  • Schroevendraaier
  • Schuurpapier of machine
Handige tip

Schuur de hoeken van het leesbankje met schuurpapier of de schuurmachine rond. Zo kunnen kinderen zich niet bezeren aan de scherpe hoeken.

Een leesbankje in de kinderkamer

Ik denk dat we het wel met elkaar eens zijn dat de meeste kinderen dol zijn op boekjes! Mijn neefje in ieder geval wel :). Eindeloos voorlezen en zelf door de boekjes bladeren. Een mooi plekje om alle boekjes in op te bergen komt dus zeker van pas! Eerder richte ik al de babykamer voor mijn zus in. Nu hij ouder wordt is dit extra leesplekje een mooie toevoeging in de kinderkamer! Rechts van het leesbankje heb ik drie opbergvakjes gemaakt waarin de boekjes uitgestald kunnen worden. Links maakte ik een zitje en in de opening van het zitje kunnen ook nog spulletje opgeborgen worden zoals bijvoorbeeld knuffels. Multifunctioneel dus!

Slimme opbergideeën voor de kinderkamer

In de kinderkamer kun je nooit genoeg opbergruimte hebben! Na een dag spelen is het wel fijn dat al het speelgoed weer ergens in opgeborgen kan worden! Dit leesbankje is daar de ideale plek voor. De grote opbergmand van KARWEI naast het opbergbankje biedt nog eens extra opbergruimte voor speelgoed. De wandlamp aan de muur is ideaal om het speelhoekje te verlichten. Aan de houten wandknop heb ik een kaartje gehangen. Groepeer verschillende items aan de muur voor een speels effect!

Liefs,

Tanja

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!