Histor MY color verf-idee Karwei

Oude fotolijst in de kleuren van nu

Het is zó leuk om toffe oude spullen een tweede leven te geven. Niet weggooien, maar verven. Door duurzaam en circulair te ondernemen gaan we liefdevoller om met onze wereld, én we maken van iets ouds iets moois. Upcyclen, recyclen, repareren en pimpen: we zijn er gek op! Zo ook op het resultaat van onze samenwerking met Histor, waar we een muur met sierlijst hebben geschilderd met daarbij een oude kist. De achterwand is in twee verftinten van Histor MY color geschilderd. Oude spullen opknappen is zó leuk met een likje verf. Bespaar en krijg een hoop!

Creatief met verf en muur

Ga lekker struinen in een kringloopwinkel en je vindt misschien een fantastische kist - zoals wij hebben gebruikt in deze DIY - en anders zeker te weten wel een oud kastje. Wanneer je een oud meubel in een ander kleurtje schildert wordt het direct een nieuw item. Met een andere uitstraling, maar wel met dezelfde vertrouwde vormen. Wees creatief met verf! We hebben dit (deken)kistje geschilderd met lakverf in de kleur Desert Squall van Histor MY color. Ook de onderkant van de wand en deels de sierlijst op de muur heeft deze tint gekregen. De andere kleur, op de bovenste helft van de muur, is Singing Sand muurverf uit de Histor collectie.

Verbind de kast en de muur door verf

Speel met kleur! Door een kist en een (gedeelte van de) muur te verven in dezelfde verfkleur creëer je direct een geheel tussen beiden. Het lijnenspel van de kist en de fotolijst op de muur gaan prachtig in elkaar. Nadat het kistje geverfd is met lakverf, hebben we eerst de onderkant van de wand geschilderd in dezelfde Histor tint Desert Squall met behulp van afplaktape. Vervolgens is op dit verfvalk weer een lijn afplaktape getrokken en MY color Singing Sand geschilderd op het bovenste vlak. Let erop dat je de tape verwijdert als de verf nog nat is. De fotolijst is ook in dezelfde twee MY color tinten geverfd en opgehangen op de juiste hoogte.

MY color kleuren van Histor

Histor MY color is beschikbaar in meer dan 2000 kleuren, dus je kunt je lol op met deze verflijn. Welke kleur je ook kiest, je ontdekt al snel jouw favorieten tussen de prachtige kleurtinten die passen bij de gewenste uitstraling voor een ruimte of een object. Histor heeft 35 Ready Mix muurverf kleuren – dit zijn kant-en-klare verfblikken – waarmee je eindeloze combinaties kunt maken. De overige kleuren muurverf en alle lakverven van MY color kun je eenvoudig en gratis laten mengen bij de mengbalie in de bouwmarkt. Kies voor extra mat of juist zijde matverf van Histor. Zowel op de muur als de kist is er gekozen voor extra mat.

Ontdek de kleuren van MY color

Ontdek het geheim van Histor MY color en wat kleuren doen. Zoals dit verf-idee met meegeschilderde sierlijsten in dezelfde kleur als de muur. Elke ruimte wordt direct gevuld met warmte, een stijlvolle sfeer en veel vrolijkheid. De hoogwaardige kwaliteit van MY color lak- en muurverf geven elk oppervlak en muur extra langdurige bescherming tegen verkleuring en beschadigingen. Daarnaast droogt de verf snel op, waardoor je weinig tijd kwijt bent met wachten. En je sneller voor een eventuele tweede verflaag kunt gaan!

Vooraf de verfkleuren testen

Wil je liever eerst een aantal kleuren thuis testen of twijfel je nog over de juiste kleurencombinatie, voordat je aan de slag gaat met je verfklus? Wij begrijpen je goed, want het kan ook lastig zijn om van tevoren een goed beeld te krijgen van bepaalde kleuren. Daarom zijn de Histor ColorTesters een uitkomst! Bestel direct een Histor kleurtester of kom langs in onze bouwmarkt, en test eerst de kleur(en) op je eigen muur. Met deze zelfklevende kleurstaal zie je de gekozen kleur op elk moment van de dag, in iedere licht. Zo ga je goed van start met jouw gewenste kleur!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!