Stylingtips voor een hippe meisjeskamer

Stylingtips voor een hippe meisjeskamer

Een meisjeskamer hoeft zeker niet meer alleen schattig te zijn. Ook meisjes houden van een stoere look en dat kan prima in hun kamer tot uiting komen! Maar hoe zorg je ervoor dat een slaapkamer voor meisjes lief en stoer tegelijk is? En dat er ook genoeg ruimte over blijft om lekker te spelen? Laat je inspireren door de tips in dit artikel en creëer zo de ideale meisjeskamer! Een fijne plek waarin je dochter graag speelt met vrienden, haar huiswerk maakt en lekker kan uitrusten! Lees in onze stylingtips hoe je de slaapkamer van je dochter met een aantal kleine aanpassingen een frisse look geeft. En daar mag zeker ook roze in terugkomen!

Mooi roze is niet lelijk

De kleuren op de wand bepalen voor een groot deel de sfeer in de kinderslaapkamer. Terug van nooit echt weggeweest is de kleur roze voor de meidenkamer. In pastel of poedertinten geeft deze kleur een warm en rustig gevoel. Ook fijn aan deze kleur is dat hij geschikt is voor meisjes van alle leeftijden. Daardoor gaat je nieuwe meisjeskamer weer een lange tijd mee! Bekijk het volledige assortiment muurverf bij Karwei en combineer meerdere kleuren in de slaapkamer. Roze laat zich bovendien goed combineren met andere hippe pasteltinten of klassiek wit. Een ander idee is om verschillende tinten roze te gebruiken op de wanden in deze slaapkamer voor meisjes. Met deze trendy roze kleur weet je in ieder geval zeker dat je goed zit!

Trendy natuurlijke materialen in de meisjeskamer

Een kinderslaapkamer mag best modern en strak zijn. Kies wat betreft de meubels voor de meisjeskamer voor mooie natuurlijke materialen als rotan, messing en marmer. Deze materialen passen goed bij de verschillende tinten roze op de muur en zorgen ook voor een zachte en trendy uitstraling! Zo zorg je voor rust en eenheid in de slaapkamer. Bovendien zorgen rotan of houten meubels op dunne metalen pootjes ervoor dat de slaapkamer er ruim en netjes uitziet. Door bepaalde meubels bij elkaar te groeperen, creëer je eenvoudig verschillende hoekjes binnen de kamer. Combineer bijvoorbeeld een wandkast met een aantal wandplanken voor een fijne werkhoek voor het maken van huiswerk. Een hippe rotan stoel met wat kussens of een plant erbij vormt een heerlijke zithoek om te lezen of spelen. Zo kun je met wat simpele updates een slaapkamer aanpassen aan de veranderende bezigheden en updates van het meisje!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!