5 inspirerende kleuren voor in huis

Zo pas je de kleuren van Le Noir & Blanc toe in je huis

Je hebt het idee om je huis te verven. De muren en de meubels binnen kunnen wel een kleurtje gebruiken. Maar een kleur kiezen voor in huis valt niet mee. We geven je graag wat meer inspiratie. Verstild grijs, mysterieus groen en betoverend blauw: met deze kleuren van Le Noir & Blanc krijgen je meubels en muren een zweem van nostalgie.

Botanische groentinten

Houd je van groen in je interieur en zijn planten niet voldoende? Creëer dan een botanische woonstijl en verf je muur groen. Deze kleur komt overal voor in de natuur en brengt rust en kalmte in huis. Waar donkere tinten een klassieke sfeer met zich meebrengen, geven lichte tinten een zekere frisheid aan het interieur. Bekijk ook deze ideeën voor een botanisch interieur.

Bijzondere blauwen

Blauwtinten zorgen eveneens voor een rustige uitstraling in je interieur. Deze kleuren omarmen een uitgebreid palet aan blauwen en groenen, die je samen heel goed kunt combineren. Niet alleen op je muren, maar ook in accessoires en meubelen kun je deze kleuren laten terugkomen.

Diepgroen met veel planten

Ga je deze kleur kiezen? Diepgroen past helemaal in de interieurtrend met botanische prints en een veelzijdigheid aan planten in je huis. Oude flessen zijn de perfecte accessoires om de kleur van je muur in je interieur te betrekken.

Nuance muurverf

Nuance muurverf geeft een mooi sleets effect wanneer je de verf met een blokkwast kriskras op de muur aanbrengt. Bij twee lagen verf is dit effect maximaal en zie je de bedoelde kleurnuances ontstaan.

Matgrijs voor een klassieke uitstraling

Een matgrijze muur heeft een chique en klassieke uitstraling. Natuurlijke lichtinval kan voor mooie kleurnuances zorgen, maar je kunt de muur ook ombre verven voor een blijvend effect. Dit is een verftechniek waarbij de kleuren van licht naar donker verlopen.

Een klassieke uitstraling kun je ook creëren door middel van panelen. Deze kun je eenvoudig maken door sierlijsten op de muur aan te brengen en deze te verven in de kleur van je muur. Voor een mooi resultaat verf je de muur en de lijsten in een keer.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!