Stoere speeltent maken

Stoere speeltent maken

Creëer een gezellig speelhoekje voor kinderen met deze stoere speeltent. De basis is een houten frame waar je ook een DIY kledingrek mee kunt maken.

Bekijk allereerst het stappenplan voor het houten kledingrek voor het basisframe. Maak er vervolgens met deze drie stappen een speeltentje van voor kinderen... of voor honden!

DIY-stoere-speeltent-1
stap 1

Zet de poten vast

Om ervoor te zorgen dat de poten niet uit elkaar glijden, bind je deze vast met touw. Dit ziet er ook nog eens stoer en speels uit.

DIY-stoere-speeltent-2
stap 2

Zet de gordijnen vast

De gordijnen zijn hier vastgezet met stoffeernagels. Je kunt hiervoor ook punaises gebruiken; het hout is zacht genoeg.

DIY-stoere-speeltent-3
stap 3

Bepaal de lengte van de gordijnen

Bepaal de lengte van de gordijnen. Je kunt de lengte van de gordijnen ook in tact laten als je dat wil. Zo dienen de gordijnen ook als kleedje.

Dit heb je nodig om zelf een speeltent te maken

Om de speeltent te maken, heb je een houten frame nodig. In de blogpost over het houten kledingrek kun je lezen hoe je deze maakt en welk hout je hiervoor nodig hebt.

Als tentdoek kun je stof per meter gebruiken, maar het is nog makkelijker om voor kant-en-klare gordijnen met ringen of lussen te kiezen.

Benodigdheden

Gereedschappen (0)

Klaar is de tent! Wil je nóg meer leuke speelruimtes creëeren voor kinderen? Bekijk dan ook dit DIY speelhoekje voor in de woonkamer of dit leuke leesbankje met slimme opbergvakken.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!