Stoere speeltent

Stoere speeltent maken

Vorige week heb ik je laten zien hoe je heel eenvoudig een houten kledingrek maakt. Het mooie van deze DIY is, dat je er nog veel meer kanten mee op kunt. Zo tover je hem in een handomdraai om in een stoere speeltent.

Benodigdheden speeltent

Voor het maken van je speeltent, heb je een houten frame nodig. In de blogpost over het houten kledingrek kun je lezen hoe je deze maakt. Als tentdoek kun je stof per meter gebruiken, maar het is nog makkelijker om voor kant-en-klare gordijnen met ringen of lussen te kiezen.

DIY-stoere-speeltent-1
stap 1

Poten vastzetten

Om ervoor te zorgen dat de poten niet uit elkaar glijden, heb ik deze vastgebonden met touw. Dit ziet er stoer en speels uit.

DIY-stoere-speeltent-2
stap 2

Gordijnen vastzetten

De gordijnen heb ik met stoffeernagels vastgezet. Je kunt hiervoor ook punaises gebruiken; het hout is zacht genoeg.

DIY-stoere-speeltent-3
stap 3

Gordijnen

Ik heb de lengte van de gordijnen intact gelaten, zodat deze ook mooi als kleedje kunnen dienen. (Bal, bank en witte kussens zijn privé-bezit)

Zo te zien is Puckster content met de tent! Ga je zelf ook aan de slag met het maken van een speeltent? Ik zou het tof vinden om het resultaat terug te zien op Instagram. Deel je eindresultaat met #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday. (Slinger is privé-bezit)

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.