Een DIY speelhoekje

Een DIY speelhoekje in huis maken

Een goed begin van het nieuwe jaar! Dit jaar start ik met een nieuwe DIY serie voor KARWEI. Ik ga bij verschillende mensen thuis langs om hun DIY wens te verwezenlijken. Ik heb er zin in! Als eerste ben ik begonnen bij mijn zus thuis. Zij wilde graag een speelhoekje voor haar zoontje. ‘Naast de wens van spelen wil ik ook graag wat plek hebben om speelgoed in op te bergen. Natuurlijk moet het speelhoekje ook mooi in de woonkamer staan’. Met deze wensen ging ik aan de slag!

Overzichtstekening-karwei-Tanja-van-Hoogdalem-800x1201
stap 1

Bepaal de maten

Bepaal allereerst de maten van het speelhoekje. Zie bovenstaande tekening voor de maten die ik gebruikt heb. Ik heb alles laten zagen bij KARWEI van de underlayment plaat 244 x 122 cm.

Klussen-karwei-DIY-bureau-Tanja-van-Hoogdalem-1-800x1203
stap 2

Bevestig het bureaublad

Bevestig het bureaublad met de versterkingshoeken aan de achterwand. Bekijk tussendoor goed of je het bureaublad waterpas vastmaakt. Je kunt een dubbel werkblad plaatsen of je kunt alleen een extra latje aan de onderkant van het werkblad bevestigen.

Kinderhoekje-DIY-Tanja-van-Hoogdalem-800x1203
stap 3

Bevestig de twee zijwanden

Bevestig nu de twee zijwanden aan de achterwand en aan het bureaublad. Voor het bevestigen van de zijwand aan de achterwand gebruik je de schroeven. Voor het bevestigen van de zijwand aan het bureaublad gebruik je weer de versterkingshoeken voor extra ondersteuning.

Klussen-DIY-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem-800x1202
stap 4

Vul de gaten met houtvuller

Je speelhoekje staat nu in elkaar. Vul de gaten van de schroeven op met hout vuller. Laat dit goed drogen. Als dit goed is opgedroogd kun je het hout gaan schuren.

Klussen-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem-800x1203
stap 5

Grondverf

Maakt het hout goed schoon na het schuren. Je kunt nu het speelhoekje in de grondverf zetten. Laat dit vervolgens weer goed drogen. Als laatste stap heb ik het speelhoekje de kleur sea green van vtwonen gegeven. Dit is eigenlijk muurverf, maar kan ook prima gebruikt worden voor dit project!

Opbergkist-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem-800x1203
stap 6

De opbergbak

Als laatste kun je de opbergbak voor het speelgoed maken. Bovenin bij de benodigdheden kun je de link vinden om een opbergbak te maken. Je kunt er voor kiezen om wel of geen deksel te nemen. Ik heb gekozen om de bak open te laten en er een leren handvat op te bevestigen.

Na het maken van het speelhoekje en de opbergbak kan de aankleding beginnen! Op de achterwand van het speelhoekje heb ik een aantal leuke items bevestigd. Allereerst vond ik bij KARWEI dit leuke wandlampje. Ook vond ik deze leuke wandknop en een decoratieve huisje om bijvoorbeeld boekjes in te bewaren. Aan de zijkant van het speelhoekje bevestigde ik een grotere beuken wandknop om iets leuks aan te hangen, zoals een tasje of een poster!

Naast het speelhoekje staat nog een mooie draadmand van KARWEI. Eigenlijk is het een plantenbak, maar in dit geval ook heel leuk om boekjes in te bewaren! Het speelhoekje past helemaal in de stijl van de woonkamer van mij zus. Gelukkig zijn ze heel blij met het resultaat!

‘Ik ben onwijs blij met het resultaat! Het speelhoekje is niet alleen superleuk voor onze zoon, maar staat ook nog eens mooi bij de rest van ons interieur! Erg fijn dat we er ook nog speelgoed op kunnen bergen en er zijn favoriete boekjes kwijt kunnen ‘.

Komend jaar hoop ik nog veel meer leuke DIY projecten in deze serie te maken! Wat zou jij graag als DIY in huis willen? Wie weet kom ik een keertje bij jou langs!

Liefs,

Tanja

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!