DIY speelhoekje in huis

Een DIY speelhoekje in huis maken

Voor kinderen is het natuurlijk erg leuk om zelf een hoekje in de woonkamer te hebben waar ze lekker kunnen spelen. Met dit DIY stappenplan maak je zelf een fijn speelhoekje voor de kleintjes waarin je ook speelgoed kunt opbergen. Ook niet onbelangrijk: dit speelhoekje staat mooi bij de rest van het interieur!

Overzichtstekening-karwei-Tanja-van-Hoogdalem-800x1201
stap 1

Bepaal de maten

Bepaal allereerst de maten van het speelhoekje. Zie bovenstaande tekening voor de maten die hier gebruikt zijn. Dit is gezaagd van de underlayment plaat 244 x 122 cm. Je kunt dit eenvoudig op maat laten zagen bij Karwei.

Klussen-karwei-DIY-bureau-Tanja-van-Hoogdalem-1-800x1203
stap 2

Bevestig het bureaublad

Bevestig het bureaublad met de versterkingshoeken aan de achterwand. Bekijk tussendoor goed of je het bureaublad waterpas vastmaakt. Je kunt een dubbel werkblad plaatsen of je kunt alleen een extra latje aan de onderkant van het werkblad bevestigen.

Kinderhoekje-DIY-Tanja-van-Hoogdalem-800x1203
stap 3

Bevestig de twee zijwanden

Bevestig nu de twee zijwanden aan de achterwand en aan het bureaublad. Voor het bevestigen van de zijwand aan de achterwand gebruik je de schroeven. Voor het bevestigen van de zijwand aan het bureaublad gebruik je weer de versterkingshoeken voor extra ondersteuning.

Klussen-DIY-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem-800x1202
stap 4

Vul de gaten met houtvuller

Je speelhoekje staat nu in elkaar. Vul de gaten van de schroeven op met houtvuller. Laat dit goed drogen. Als dit goed is opgedroogd kun je het hout gaan schuren.

Klussen-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem-800x1203
stap 5

Zet het in de grondverf

Maak het hout goed schoon na het schuren. Je kunt nu het speelhoekje in de grondverf zetten. Laat dit vervolgens weer goed drogen. Als laatste stap heb ik het speelhoekje de kleur sea green van vtwonen gegeven. Dit is eigenlijk muurverf, maar kan ook prima gebruikt worden voor dit project!

Opbergkist-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem-800x1203
stap 6

Maak de opbergbak

Als laatste kun je de opbergbak voor het speelgoed maken. Je kunt ervoor kiezen om wel of geen deksel te nemen. Hier hebben we gekozen om de bak open te laten en er een leren handvat op te bevestigen.

De aankleding van het speelhoekje

Na het maken van het speelhoekje en de opbergbak kan de aankleding beginnen! Op de achterwand van het speelhoekje kun je ook een aantal items bevestigen. Bijvoorbeeld dit leuke wandlampje of deze wandknop. Aan de zijkant van het speelhoekje kun je een grotere beuken wandknop plaatsen om iets leuks aan te hangen, zoals een tasje of een poster!

Een speelhoekje dat past bij je interieur

Naast het speelhoekje staat nog een mooie mand. Eigenlijk is het een plantenbak, maar in dit geval ook heel leuk om boekjes in te bewaren! Het speelhoekje past in dit voorbeeld helemaal in de stijl van de woonkamer. Je kunt natuurlijk zelf de gewenste kleuren kiezen die passen bij jouw interieur!

Benieuwd naar de reactie?

“Ik ben onwijs blij met het resultaat! Het speelhoekje is niet alleen superleuk voor onze zoon, maar staat ook nog eens mooi bij de rest van ons interieur! Erg fijn dat we er ook nog speelgoed op kunnen bergen en er zijn favoriete boekjes kwijt kunnen”

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!