Houten kledingrek maken

Kom je ruimte tekort in je kledingkast of wil je gewoon graag je mooiste jurken tentoonstellen? Denk dan eens aan het gebruiken van een houten kledingrek. Niet alleen is het een mooie toevoeging aan een licht en Scandinavisch interieur, maar het is ook nog eens ontzettend simpel om zelf in elkaar te zetten.

Stap 1

Boor in alle latten op dezelfde hoogte een gat van 22 millimeter. Ik heb ervoor gekozen om dit op 25 centimeter van de bovenzijde van de lat te doen. Schuur de gaten vervolgens mooi glad en schuif 2 latten aan weerszijden van de bezemsteel.

Stap 2

Om ervoor te zorgen dat de poten van je kledingrek op hun plek blijven, is het handig om ze aan elkaar te verbinden. Dit kun je doen met een ketting of een lange haak, maar ik koos voor leren repen, die ik aan beide kanten van het rek aan de poten heb bevestigd. Hiervoor heb ik messing stoffeernagels gebruikt, gewoon omdat ik het mooi vind.

En zie hem eens staan! Zo eenvoudig is het: 4 gaten boren, in elkaar zetten, poten verbinden en klaar. Je kunt zelfs het op maat zagen van de latten in de bouwmarkt laten doen, zodat je thuis echt alleen nog maar de gaten hoeft te boren. Weinig werk, groots resultaat, al zeg ik het zelf. Ga je zelf ook een houten kledingrek klussen? Deel dan vooral je foto op Instagram. Wanneer je #KARWEI gebruikt, zie je jouw foto wellicht terug op onze Throwback Thursday!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.