Houten kledingrek maken - DIY

Houten kledingrek maken

Kom je ruimte tekort in je kledingkast of wil je gewoon graag je mooiste outfits tentoonstellen? Misschien is een houten kledingrek dan voor jou de perfecte oplossing. Niet alleen is het een mooie toevoeging aan een licht en Scandinavisch interieur, maar dit kledingrek van hout is ook nog eens ontzettend simpel om zelf in elkaar te zetten.

Houten kledingrek maken
stap 1

Boor gaten

Boor in alle latten op dezelfde hoogte een gat van 22 millimeter. In dit voorbeeld is dat gedaan op 25 centimeter van de bovenzijde van de lat. Schuur de gaten vervolgens glad en schuif 2 latten aan weerszijden van de bezemsteel.

Houten kledingrek maken
stap 2

Verbind de poten

Om ervoor te zorgen dat de poten van je kledingrek op hun plek blijven, is het handig om ze aan elkaar te verbinden. Dit kun je doen met een ketting of lange haak, of met leren repen die je aan beide kanten van het rek aan de poten bevestigt. In dit voorbeeld zijn daar messing stoffeernagels voor gebruikt.

Handige tip!

Je kunt de benodigde latten bij Karwei op maat laten zagen. Thuis hoef je dan alleen nog maar de gaten te boren en de poten te verbinden.

En klaar is het houten kledingrek!

Zo eenvoudig is het! Vier gaten boren, in elkaar zetten, poten verbinden en klaar.

Hang dit DIY kledingrek niet te vol

Hang niet al te veel en niet al te zware kleding aan dit DIY kledingrek. Het beste is om er lichte kleding aan op te hangen of een klein aantal kledingstukken.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!