Kleding opberghoek

Kleding opberghoek maken

Een nieuwe DIY wand in de slaapkamer! Nadat ik het bed aan de andere kant van de slaapkamer had gezet, had ik een hele wand over voor een leuk nieuw project. Aangezien ik altijd heel veel ideeën in mijn hoofd heb, was het idee voor deze wand snel uitgewerkt! Ik maakte een DIY wandbank en een kledingrek van een tak. Dat allemaal in de woonstijl Green House, lezen jullie mee?

Green house

Moois uit de natuur, dat staat centraal in deze woonstijl. Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik van de natuur houd. Planten in huis, vogelprint aan de muur en botanisch behang in de woonkamer. Je kunt het allemaal bij mij terugvinden! Deze woonstijl heb ik nu ook doorgevoerd in de slaapkamer. Met een prachtig groen gebreid plaid, een botanisch wandbordje en grote planten in terracotta potten haal je deze sfeer helemaal in huis.

DIY wandbank

Langs de volledige breedte van de muur heb ik een wandbank bevestigd. Ideaal voor zoveel verschillende functies: het opbergen van spullen, het creëren van een groen hoekje en een fijn plekje voor het lezen van een goed boek. Ik heb gebruik gemaakt van underlayment. Hieronder zie je al de benodigdheden. Meet de muur op waar je het wandbankje wilt hebben en bepaal de hoogte van het bankje. Mijn wandbank bestaat uit twee losse planken om de lengte te creëren die ik wilde. De wandbank is 40 cm diep en 35 cm hoog. Laat al het hout in de bouwmarkt zagen! Wel zo makkelijk en ideaal als je net als ik altijd scheef zaag ;).

DIY kledingrek

Een DIY kledingrek, snel en makkelijk gemaakt! Het enige wat je nodig hebt is touw, haken om aan het plafond te bevestigen en een tak uit het bos. Ik heb mijn tak geverfd, omdat hij er niet meer helemaal mooi uitzag, maar als je een mooie tak kunt vinden hoeft dat natuurlijk helemaal niet! Bevestig de haken in het plafond. Bind het touw aan je tak en bepaal de hoogte. Knoop het touw aan de haken aan het plafond en je DIY kledingrek is klaar! Hang er nu je favoriete kledingstukken aan en je hebt een mooie en praktische eyecatcher in de slaapkamer :)

Handige tip!

Verdun je verf op waterbasis met een klein beetje water om een minder dekkend effect te krijgen. Zo blijft de houtstructuur zichtbaar.

Wanddecoratie

Aan de muur heb ik twee houten latten bevestigd om een vak te creëren. Dit breekt de lange muur en geeft een speels effect! Bij de kringloop heb ik wat oude kastjes gekocht en deze heb ik geverfd in een vergrijsd groene tint, pale jade green van Le Noir & Blanc. In zo’n pronkkastje kun je een hoop mooie spulletjes tentoonstellen! Naast de kastjes heb ik een spiegel, poster en wandbordjes opgehangen. Wees creatief en mix & match lekker door elkaar :).

Wat vinden jullie van de DIY wand in de Green House woonstijl? Zijn jullie geïnspireerd om ook aan de slag te gaan? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! Op Instagram kun je deze delen met #karwei.

Liefs,

Tanja

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!