Wandbank met kledingrek maken voor in de slaapkamer

Kleding opberghoek maken

In dit artikel ga ik, Tanja van Hoogdalem, laten zien hoe je een opbergbank kunt maken voor in de slaapkamer. Met deze houten wandbank heb je meer ruimte om kleding en spullen in op te bergen. Altijd handig, toch? Ik maakte een DIY wandbank van houten platen en een kledingrek van een tak. Zo had ik ineens een leuke opberghoek in de slaapkamer. Dat allemaal in de woonstijl Green House. Bekijk hier hoe jij ook een wandbank met kledingrek kunt maken!

Green house

Moois uit de natuur, dat staat centraal in de woonstijl Green House. Planten in huis, vogelprint aan de muur en botanisch behang in de woonkamer. Je kunt het allemaal bij mij terugvinden! Deze woonstijl heb ik nu ook doorgevoerd in de slaapkamer. Met een prachtig groen gebreid plaid, een botanisch wandbordje en grote planten in terracotta potten haal je deze sfeer helemaal in huis.

Stappenplan DIY wandbank

Langs de volledige breedte van de muur heb ik een wandbank bevestigd. Ideaal voor zoveel verschillende functies: het opbergen van spullen, het creëren van een groen hoekje en een fijn plekje voor het lezen van een goed boek. Ik heb gebruikgemaakt van underlayment. Hieronder zie je al de benodigdheden en zie je stap voor stap hoe je zelf een opbergbank maakt.

stap 1

Bepaal de afmetingen

Meet de muur op waar je het wandbankje wilt hebben en bepaal de hoogte van het bankje. Mijn wandbank bestaat uit twee losse planken om de lengte te creëren die ik wilde. De wandbank is 40 cm diep en 35 cm hoog.

Handige tip!

Laat al het hout op maat zagen bij Karwei! Wel zo makkelijk en ideaal als je net als ik altijd scheef zaag ;)

stap 2

Bevestig de meubelhaken

Bevestig de meubelhaken zoals op de afbeelding hieronder.

stap 3

Bevestig de platen

Bevestig de platen aan elkaar met de twee bevestiginsplaatjes. Klaar is de wandbank! Je kunt deze natuurlijk altijd nog een leuk kleurtje geven met verf.

Stappenplan DIY kledingrek van een tak

Een DIY kledingrek, snel en makkelijk gemaakt! Het enige wat je nodig hebt is touw, haken om aan het plafond te bevestigen en een tak uit het bos. Ik heb mijn tak geverfd, omdat hij er niet meer helemaal mooi uitzag, maar als je een mooie tak kunt vinden hoeft dat natuurlijk helemaal niet!

stap 4

Bevestig de haken en bind het touw

Bevestig de haken in het plafond. Bind het touw aan je tak en bepaal de hoogte.

stap 5

Knoop het touw aan de haken

Knoop het touw aan de haken aan het plafond en je DIY kledingrek is klaar! Hang er nu je favoriete kledingstukken aan en je hebt een mooie en praktische eyecatcher in de slaapkamer :)

Handige tip!

Verdun je verf op waterbasis met een klein beetje water om een minder dekkend effect te krijgen. Zo blijft de houtstructuur zichtbaar.

Benodigdheden

Wanddecoratie om de opberghoek af te maken

Aan de muur heb ik twee houten latten bevestigd om een vak te creëren. Dit breekt de lange muur en geeft een speels effect! Bij de kringloop heb ik wat oude kastjes gekocht en deze heb ik geverfd in een vergrijsd groene tint, Pale Jade Green van Le Noir & Blanc. In zo’n pronkkastje kun je een hoop mooie spulletjes tentoonstellen! Naast de kastjes heb ik een spiegel, poster en wandbordjes opgehangen. Wees creatief en mix & match lekker door elkaar :)

Ga je zelf ook een wandbank maken?

Wat vinden jullie van de DIY wand in de Green House woonstijl? Zijn jullie geïnspireerd om ook aan de slag te gaan? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! Op Instagram kun je deze delen met #karwei.

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!