Inspiratie en ideeën voor een badkamer op budget | Karwei

De leukste ideeën voor jouw budget badkamer

Wil je een parel van een badkamer creëren met een laag budget? Dat kan! In dit blogartikel lees je onze beste budgettips voor jouw ideale badkamer. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden dan je denkt om zonder al te grote uitgaven een mooie badkamer met een luxe uitstraling te creëren. Met de juiste aanpassingen bereik je al snel grootse resultaten. Zo kan een likje verf de ruimte een compleet andere sfeer geven, en waan je je met een aantal mooie accessoires al snel in een totaal nieuwe badkamer.

Kies de kleur van jouw badkamer

Wil je je badkamer grondig aanpakken? Een goede manier om een totaal nieuwe sfeer neer te zetten is het opfrissen van je muren. Dit kan gemakkelijk en snel door je muren te verven in een kleur naar jouw keuze. In onze webshop kies je een mooie muurverf in verschillende kleuren en afwerkingen, waarmee je badkamer een compleet nieuwe look geeft. Bovendien hoef je niet gelijk alle muren te schilderen: ook door slechts bepaalde vlakken of een enkele muur te verven krijgt jouw badkamer weer een frisse uitstraling. Heb je tegels in je badkamer? Met speciale tegelverf is het net zo makkelijk om een betegelde badkamer opnieuw te verven in een kleur die past bij jouw smaak in interieur!

Kleine badkamer inspiratie

Of je nou een grote of een kleine badkamer hebt, onze budget badkamer tips zijn overal toe te passen. In een kleine badkamer is het niet altijd mogelijk om meubels of accessoires toe te voegen aan de ruimte. Een te volle badkamer kan erg druk en benauwd overkomen, terwijl dit een ruimte is waar je lekker wilt kunnen relaxen. Wil je toch je badkamer vernieuwen? Focus dan zoveel mogelijk op het vervangen van alle onderdelen die verouderd zijn of simpelweg niet meer passen in je stijl. Vervang bijvoorbeeld alle kranen door nieuwe, stijlvolle exemplaren. Kies voor een wastafelkraan en bad- of douchekranen die bij elkaar passen om eenheid te creëren. Ga voor een klassieke set van chroom, of neem zwarte kranen voor een moderne en luxe uitstraling. Het vervangen of plaatsen van een nieuwe thermostaatkraan doe je gemakkelijk zelf met ons klusadvies!

Tips voor de mooiste badkamer accessoires

Met kleine aanpassingen kom je al een heel eind, en dit geldt zeker ook voor de budget badkamer. Heb je de muren een frisse look gegeven en waar mogelijk verouderde onderdelen vervangen? Met mooie badkameraccessoires zet je de puntjes op de spreekwoordelijke 'I'. Van een douchegordijn tot een hoek- of flessenkorf, en van een toiletrolhouder tot een douchekop of doucheslang: door ook de details in aan te pakken geniet je van meer comfort én een nieuwe sfeer in jouw badkamer. Denk ook aan een nieuwe badkamerspiegel: zeker in een kleine badkamer komt een mooie spiegel goed van pas, omdat de ruimte er optisch groter door lijkt. Kies je badkameraccessoires weer zo uit dat ze qua kleur en materiaal bij elkaar én bij de rest van je vernieuwde badkamer aansluiten.

Je eigen budget badkamermeubel

Heb jij veel spullen in de badkamer die je het liefst zou opruimen? Of het nou om handdoeken of al je verzorgingsproducten gaat, opbergruimte in de badkamer komt altijd goed van pas. Kies voor een klassiek badkamermeubel onder of om je wastafel, of een vrijstaande badkamerkast. Je kan je spullen natuurlijk ook opbergen in een wandrek of neerzetten op wandplanken. Hierop kan je naast je toiletspullen ook foto's of bijvoorbeeld een plantje kwijt: zo maak je ook deze ruimte gezellig en persoonlijk. Wil je een badkamermeubel dat precies aansluit bij jouw stijl? In dit klusadvies leggen we je stap voor stap uit hoe jij je eigen houten badkamermeubel maakt. Kies een waskom, kraan en verfkleur naar keuze en ontwerp een uniek badkamermeubel voor jouw budget badkamer!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!