Houten badkamermeubel maken

Houten badkamermeubel maken

Eerder gaf ik voor de reeks Mini Make-overs al een nieuwe look aan onze badkamer door het plafond in de kleur Okergoud (F1.34.58 Flexa gemengd) te schilderen. Ik was al ontzettend blij met deze verandering, hier lees je er meer over! Om de badkamer helemaal up-to-date te maken ging ik ook nog aan de slag met een DIY wastafel. Ik zal je laten zien hoe ik deze wastafel heb gemaakt door het hieronder stap voor stap uit te leggen!

stap 1

Ontwerpen

Maak een ontwerp of schets van de wastafel. Bepaal hoe groot de wastafel moet worden en laat de planken op maat zagen.

stap 2

De basis

Zet de basis van de wastafel in elkaar en bevestig de pootjes aan de onderkant. Maak uitsparingen voor de sifon en de leidingen. Voeg naar wens nog plankjes toe aan de binnenkant om extra opbergruimte te creëren.

stap 3

Waskom en kraan

Bepaal de plaatsing van de waskom en de kraan. Teken deze af op het hout en maak uitsparingen voor de afvoer van de waskom en de kraan. Boor deze uitsparingen uit met een gatenboor met de juiste diameter of een decoupeerzaag.

stap 4

Glaslatjes zagen

Zaag de glaslatjes op maat voor de deuren. Glaslatjes lopen schuin af waardoor er een geribbelde structuur ontstaat wanneer je ze tegen elkaar aan plaatst. Ik koos ervoor om de latjes op de ene deur verticaal te plaatsen en op de andere deur horizontaal. Zo creëer je een speels lijnenspel! Schuur de gezaagde latjes aan de uiteindes mooi glad.

stap 5

Latjes vastlijmen

Lijm de latjes vast op de deuren met houtlijm. Om ze goed te laten hechten kun je een grote plank op de deur met latjes leggen en deze met lijmklemmen vastzetten om te drogen. Als de houtlijm goed is uitgehard kun je de deuren nog eens in het geheel glad schuren.

Deuren aflakken
stap 6

gronden en aflakken

Zet de deuren en de wastafel in de grondverf. Na het drogen kun je evt de grote vlakken nog even licht opschuren en daarna stofvrij maken. Schilder dan de wastafel en deuren in de kleur naar wens. Ik koos voor donkerrood met het kleurnummer B9.30.21 van Flexa. Schilder alles minimaal twee keer voor een mooi dekkend resultaat.

Beschermlaag
stap 7

Beschermlaag

Wanneer de lak goed is uitgehard kun je alles behandelen met een beschermlaag die ervoor zorgt dat het meubel in de vochtige ruimte niet wordt aangetast. Ik gebruikte hiervoor de Rambo pantser vernis. Deze vernis is kleurloos en verkrijgbaar in mat en zijdeglans, is kras- en stootvast & is vocht en vuil werend.

Deurscharnieren
stap 8

Deuren bevestigen

Als de vernis goed is opgedroogd kun je de deuren bevestigen aan het meubel met behulp van de inboorscharnieren. Door middel van inboor scharnieren blijven de deurtjes stevig op hun plek. De scharnieren kun je naar wens verstellen totdat de deurtjes mooi recht hangen en netjes op elkaar aansluiten.

stap 9

Waskom en kraan bevestigen

Als laatst kunnen de waskom en kraan worden aangesloten. Lukt dit je niet zelf? Schakel dan hulp in van een vakman of iemand in jouw omgeving die hier handig in is! Zo voorkom je een lekkende kraan of leiding!

Klaar voor gebruik

Zodra alles is geplaatst, aangesloten en getest, kun je de wastafel gaan inrichten en afstylen! Ik gebruikte de onderste twee vakken van de wastafel om toiletspullen in op te bergen en de bovenste twee vakken voor handdoeken. Aan de muur hing ik een “nieuwe” vintage spiegel die ik bij de kringloop vond. Bij Karwei vond ik het leuke zeepschaaltje op pootjes, de glazen theelichtjes (nu met een nieuwe functie) en de goudkleurige opberg pot. Leuke accessoires die het plaatje compleet maken!

Ik ben ontzettend blij met het resultaat en onze badkamer voelt weer helemaal als nieuw! Heb jij ook zin gekregen om aan de slag te gaan met deze ruimte? Ik zeg doen!

Misschien vind je dit ook leuk?

Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Zwart 30 procent korting red 30 procent korting red
(18 klantreviews)
Comfort De Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Zwart heeft een eigentijds ontwerp en kenmerkt zich met een robuuste uitstraling door zijn mat zwarte afwerking. Ook verkrijgbaar... Comfort De Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Zwart heeft een eigentijds ontwerp en kenmerkt zi...
66.
49
94.99
Aanbieding nog 7 dagen geldig
Bekijk alles in keukenkraan
Atlantic Colin  éénhendel keukenkraan Messing 30 procent korting red 30 procent korting red
(7 klantreviews)
Comfort De Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Messing heeft een eigentijds ontwerp en kenmerkt zich met een luxe uitstraling door zijn geborstelde goudkleurige afwerking. Ook ... Comfort De Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Messing heeft een eigentijds ontwerp en kenmerkt ...
62.
99
89.99
Aanbieding nog 7 dagen geldig
Bekijk alles in keukenkraan
Atlantic Portlands wastafel rond
(3 klantreviews)
Inhoud Deze wastafel bestaat uit: Ronde opbouw wastafel van wit kwaliteitsporselein Stijlvolle dunne rand Keramische plug 5 jaar garantie Kleuren Dit product is beschikbaar in: ... Inhoud Deze wastafel bestaat uit: Ronde opbouw wastafel van wit kwaliteitsporselein Stijlvolle du...
115.
00
Bekijk alles in wastafel
Duraline meubelpoot Folded Leg Sola wit 10 cm
Duraline Meubelpoot De Duraline Folded Leg Sola Wit 10cm is voor zowel functioneel als decoratief gebruik. Het tijdloze design leent zich uitstekend voor toepassing binnen diver... Duraline Meubelpoot De Duraline Folded Leg Sola Wit 10cm is voor zowel functioneel als decoratief...
11.
99
Alleen in de bouwmarkt te koop
Bekijk alles in meubelpoot
Harper mand lichtbruin 35 x 25 x 17 cm
De Harper mand lichtbruin 35 x 25 x 17 cm is fijne opberger met een natuurlijke uitstraling. Eenvoudig te gebruiken voor in de kast maar door het fraaie uiterlijk ook prima te g... De Harper mand lichtbruin 35 x 25 x 17 cm is fijne opberger met een natuurlijke uitstraling. Eenv...
12.
95
Alleen in de bouwmarkt te koop
Bekijk alles in opbergmand

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!