Wooninspiratie: het pastel interieur van Mariët van der Kooij - Karwei

Het pastel interieur van Mariët van der Kooij

In dit artikel laat ik je mijn pastel interieur zien om je zo wat wooninspiratie te geven! Laat ik mezelf even aan jullie voorstellen. Ik ben Mariët, 32 jaar en samenwonend met mijn partner en zoontje van 15 maanden in een eengezinswoning in Amersfoort. Ik werk al 10 jaar in de kinderopvang met kinderen van 0-12 jaar. In mijn vrije tijd ben ik het liefste bezig met mijn interieur. De passie voor het inrichten heb ik al van jongs af aan. Afgekeken van mijn moeder die regelmatig dingen in huis veranderde.

Wooninspiratie delen

Sinds een aantal jaar ben ik zeer actief op Instagram. Ik hou er van plaatjes van mijn interieur te delen met anderen en daardoor te kunnen inspireren maar ook geïnspireerd te worden. Zo’n drie jaar geleden ben ik mijn eigen interieur blog gestart om nog meer van dit soort plaatjes te kunnen schieten in en rond huis en er ook een verhaal bij te kunnen vertellen. Styling en fotografie zijn mijn twee grootste passies.

Pastel interieur

Waar ik jaren geleden nog koos voor zwart en wit, is mijn huis nu veranderd in een huis vol pastelkleuren. De basis is wit, met mijn twee lievelingskleuren mint & roze. Ik ben gek op design, maar word net zo blij van vintage spulletjes. Ik ben dan ook regelmatig op zoek naar unieke items op Marktplaats of in de kringloopwinkel. Ook vind je in ons huis genoeg items uit de bekendere winkels, zoals Karwei. Zo pronkt er een oud roze vloerkleed in de woonkamer. Een eigentijds kleed dat mooi opvalt tussen al het wit.

DIY ideeën

Naast het kopen en vinden van interieur items vind ik het ook leuk om dingen zelf te maken. Zo hebben we achter ons bed een stuk underlayment wat we bij Karwei op maat lieten zagen. Het dient als hoofdbord met aan beide kanten een bedlampje.

Oud en nieuw met elkaar combineren

Zelfgemaakte spullen in combinatie met de tweedehands spullen geeft een huis meer persoonlijkheid. Het maakt een huis uniek!

Leuk, hè? Om even binnen te kijken in het huis van iemand anders? Je kunt in meer artikelen van Karwei even binnenkijken in huizen. Vind nog meer wooninspiratie in de huizen en woonstijlen van interieur bloggers Stefanie van der Kleij, Tanja van Hoogdalem en Marij Hessel. Marij mixt ook graag oude en nieuwe meubels in haar interieur.

Liefs, Jet

Geschreven door:

Mariët van der Kooij

Ik ben Mariët, interieurblogger voor Missjettle. Gek op wit, pastels, design, DIY's en een vleugje vintage. Voor Karwei hoop ik je te kunnen inspireren met mijn kijk op interieur, styling en klussen!

Volg ons en mis niets!