Binnenkijken in het kindvriendelijke huis van Instagrammer Stef van @blondhout

Het kindvriendelijke huis van Stef van @blondhout

Kom je even binnenkijken in ons huis voor wooninspiratie? Wat leuk dat je een kijkje neemt, welkom! Mijn naam is Stef (32), getrouwd met Ramsy en trotse mama van zoon Sepp (3) en dochter Zoë (1). Ik ben verzot op alles wat te maken heeft met interieur en deel dit graag via mijn Instagramaccount @blondhout en ook als interieur blogger voor Karwei. Benieuwd hoe wij wonen? Middels deze binnenkijker laat ik je graag zien hoe wij van ons huis, ons thuis hebben gemaakt. Neem een kopje thee, nestel je op de bank en lees gezellig mee.

Home with a view

Met veel plezier wonen wij in een hoekwoning in Haarlem, Kleverpark. Hoewel een huis van voor 1900 hoog op mijn wishlist stond, zijn wij toch gevallen voor dit heerlijk lichte nieuwbouwhuis uit 2014. Het prachtige uitzicht op een oude kerk, de ruim drie meter hoge plafonds en diepe erker gaven voor ons de doorslag. Bij de indeling van onze woonkamer heb ik dit uitzicht en de erker als uitgangspunt genomen. Zo heb ik voor de erker een meubel ontworpen in de vorm van een podium met traptreden. Hierdoor is de erker een volwaardige zitplek, zijn de TV en radiator weggewerkt en hebben we genoeg opbergruimte voor al het rondslingerende speelgoed. Een fijne plek waar we vaak te vinden zijn, zo oefent dreumes Zoë haar klim- en klauterkunsten op de traptreden en doet het meubel voor onze peuter Sepp dienst als ‘boot’.

Woonstijl: fris & licht

Mijn woonstijl omschrijf ik als fris en licht met Scandinavische invloeden. Ik mix en match graag kringloopvondsten met design en vind het heerlijk om oude meubels een tweede leven in te blazen met een likje verf of nieuwe handgreepjes. Zo scoorde ik onze teakhouten buffetkast voor een mooi prijsje op Marktplaats en voorzag manlief hem (ik was hoogzwanger 😉 ) van de gewenste mintgroene kleur. De kast is nog steeds een fijne eyecatcher bij binnenkomst en de Marokkaanse zelliges in de aangrenzende keuken ogen hierdoor nog groener.

Speelse twist in de kinderkamer

Ben je op zoek naar kinderkamer ideeën? In de kinderkamers van Sepp & Zoë heb ik gekozen voor een witte houten vloer waardoor ik iets meer kon spelen met kleur. De draadstalen kledingkast, oude vintage timmerkist en schommelstoel zorgen voor een beetje karakter. De geometrische vormen en de keuze voor bepaalde materialen, zoals papieren lampen, geven de kinderkamertjes een speelse twist.

Kidsproof & DIY

Ook in ons interieur is kidsproof en praktisch een pré. Zo scoorde mijn moeder een roze vintagelampje bij de kringloopwinkel. Ik wist direct waar ik hem wilde hebben, enkel zou dat betekenen dat Sepp niet meer vanaf zijn ‘boot’ op de bank kon springen (yup, dat mag bij ons thuis). Daarom heb ik een systeem bedacht waarmee het lampje in hoogte kan variëren door middel van een 6 meter lang strijkijzersnoer, een haak in het plafond en een muurknop. Ik ben dol op dit soort DIY projecten en ik ben blij dat ik deze en nog veel meer wooninspiratie via dit blog van Karwei met jullie kan delen.

Liefs,

Stef

Geschreven door:

Stefanie van der Kleij

Hi! Ik ben Stef (32) en ik woon samen met manlief, zoon Sepp (3) en dochter Zoë (1) in een heerlijke lichte hoekwoning in Haarlem. Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat te maken heeft met interieur. Van het speuren naar unieke kringloopvondsten tot het opstropen van mijn mouwen voor een uitdagend DIY project, ik word er blij van! Deze geluksmomentjes en nog veel meer wooninspiratie deel ik via mijn Instagramaccount @blondhout en als blogger voor Karwei, lees je mee?

Volg ons en mis niets!