Van tuinhout tot sierbestrating: tips voor de basis van je tuin

Ideeën voor de basis van je tuin

Voor je een tuin gaat aanleggen, denk je goed na over je tuinwensen en over de basis van je tuin. Wat wordt de indeling van de tuin, welke afscheidingen ga je gebruiken en welke sierbestrating vind je mooi? Wij helpen je hier graag bij en hebben een aantal tips voor je, zodat jij de beste basis voor jouw droomtuin kunt creëren. Je tuin is tenslotte jouw thuis. Maak er wat moois van!

Schuttingen en tuinschermen

Een schutting is niet alleen bedoeld voor privacy, maar een schutting geeft een tuin ook meer sfeer. Er zijn schuttingen en tuinschermen in diverse materialen en stijlen. Bedenk welke stijl past bij jouw tuin en wensen. Schutting Douglas is gemaakt van een van de meest populaire houtsoorten van dit moment en geeft je tuin een robuuste uitstraling. Voor een luxere uitstraling is juist een donkere schutting meer geschikt, zoals deze houten schutting in antraciet kleur. In combinatie met wit grind creëer je met deze schutting direct een luxe basis voor jouw tuin.

Houd je meer van de botanische stijl en wil je een schutting met een natuurlijke look? Ga dan voor een tuinscherm van bamboe, die je met deze bamboerol eenvoudig zelf kunt maken. Houtbeton schuttingen geven een moderne en industriële look aan je tuin. Dit soort schuttingen kun je door Karwei laten bezorgen en worden ook direct voor je geplaatst! Ben je er nog niet helemaal uit welke schutting past bij jouw tuin? Bekijk dan ook deze inspirerende tips!

Tuinhout

Naast schuttingen en tuinschermen is er meer tuinhout dat als basis kan dienen voor jouw tuin. Wil je de tuin verdelen in meerdere hoekjes? Denk dan aan een pergola om een beschutte plek voor een loungehoek of eethoek te creëren. Deze houten pergola met schaduwdoek past bij diverse tuinstijlen en geeft extra sfeer aan jouw tuin.

Voor een kindvriendelijke tuin is een speeltoestel natuurlijk ook onderdeel van de basis! Tuinpalen worden veel gebruikt om speeltoestellen van te maken en zijn beschikbaar in diverse kleuren. Van geschaafd hout tot antraciet, of geef het hout zelf een andere kleur met buitenbeits. Niet alleen een speeltoestel is belangrijk in een kindvriendelijke tuin, met deze tips maak je een eigen speelparadijs in de achtertuin!

Tuinhout voor opbergruimte

Ook niet onbelangrijk om over na te denken: waar ga je spullen opbergen in de tuin? Als je een grote tuin hebt, kun je bijvoorbeeld een tuinhuis laten plaatsen. Hier kun je gemakkelijk fietsen, gereedschap en andere spullen in kwijt en onder de overkapping kun je nog een fijn zithoekje creëren. Denk ook aan het opbergen van kliko’s die je liever uit het zicht wil houden. Met dit stappenplan maak je zelf een houten kliko opberger voor in de tuin.

Sierbestrating

En dan de sierbestrating, ook daarin moet je keuzes maken. Je kunt uiteraard diverse sierbestrating met elkaar afwisselen voor een speels effect. Maak gebruik van stapelblokken en opsluitbanden om je terras af te bakenen en strak te houden. Door deze te combineren met sierbestrating zoals splitgrind, creëer je een mooi geheel van jouw tuin.

Handige tip!

Denk bij het aanleggen van siergrind ook aan een grindrooster om het grind netjes op de plek te houden. Bovendien heb je met een grindrooster met worteldoek geen last van onkruid!

Tuintegels en vlonderplanken

Naast gras en siergrind kun je uiteraard ook tuintegels en vlonderplanken plaatsen om meerdere hoekjes in de tuin te creëren. Grote en donkerkleurige tuintegels passen perfect in een moderne tuin en zorgen voor een luxe uitstraling. Voor het maken van een terras of zithoek met een natuurlijke uitstraling, ga je voor een houten ondergrond. Met deze houten vlonderplanken kun je zelf een terras aanleggen voor een tuin in natuurlijke sferen.

Tip!

Maak het jezelf gemakkelijk en verplaats al het materiaal snel en eenvoudig in een kruiwagen.

Duurzaam als basis

Vergeet ook niet bij het aanleggen van de tuin om na te denken over duurzame oplossingen. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over een regenton? Naast een duurzame oplossing, is een regenton ook nog eens een eyecatcher! Bekijk meer duurzame tuin tips en help het milieu vanuit jouw achtertuin!

Shop jouw basis:

Tuinstoel Bobbi zwart
(60)
104.
30
149.00
Voordeelpashouders
Aanbieding nog 4 dagen geldig
Alleen in de bouwmarkt te koop

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!