Welke schutting kiezen?

Schutting 6 x anders

Een schutting is naast een handige afscheiding met de buren, een mooie oplossing om meer privacy in de tuin te krijgen. En door een schutting te plaatsen zorg je natuurlijk ook voor een mooie decoratieve finishing touch in je tuin! Welke schutting moet je kiezen? Bepaal de sfeer door de juiste keuze van het materiaal. Geef de tuin een stoere look met zwart steigerhout of ga voor de natuurlijke look met een wilgenmat. We hebben 6 tips voor het kiezen van een schutting voor je op een rijtje gezet. Kiezen wat het beste past kan soms best lastig zijn, maar met deze tips helpen we je vast een stukje op weg in dit keuzeproces.

Schutting van geïmpregneerde latten

Je kunt zelf een schutting maken en plaatsen met geïmpregneerde latten. Geïmpregneerde latten zijn goed bestand tegen diverse weersinvloeden en dus ideaal voor het maken van een schutting. Ook heeft Karwei tuinschermen, gemaakt van geïmpregneerd tuinhout, die je gemakkelijk in een keer als schutting kunt plaatsen.

Schutting van steigerhout

Steigerhout is makkelijk materiaal om mee te werken en staat ook erg mooi als schutting. Afhankelijk van jouw tuinstijl kies je voor een afwerking in zwart, antraciet, wit of je laat het hout lekker onbehandeld. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de steigerhouten schutting te verven in een kleur die bij jouw tuin past!

Schutting van wilgentakken

Een mat gemaakt van wilgentakken is perfect voor een natuurlijke look. Een wilgenmat als schutting staat mooi, is milieuvriendelijk en je kunt wilgenmatten vrij makkelijk zelf plaatsen.

Schutting van steenstrips

Een lelijke muur krijgt een enorme metamorfose met steenstrips. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en structuren en je brengt ze makkelijk aan. Bekijk hier hoe je steenstrips op de muur kunt aanbrengen.

Schutting van bamboe

Natuurlijke materialen én een mooi lijnenspel: met een bamboe buitenwand pak je twee tuintrends tegelijk en zorg je voor een schutting die perfect past in een botanische tuin of een tuin in festivalsfeer.

Schutting van gaaspaneel

Een schutting kiezen valt niet mee. Als je erg twijfelt, kun je materialen ook combineren. Plaats bijvoorbeeld een gaaspaneel tussen een houten schutting om een doorkijkje te realiseren. Je kunt ook natuurmatten tegen het gaaspaneel bevestigen, bijvoorbeeld boomschorsmatten. Of laat klimop groeien, zodat je een groene schutting krijgt.

Meer tips voor in de tuin

Bekijk het assortiment aan schuttingen en tuinschermen om de juiste schutting voor jouw tuin te kiezen. We hebben nog meer inspirerende tips, tuintrends en DIY-ideeën om van jouw tuin een gezellig buitenplekje te maken. Hopelijk helpen deze tips jou een schutting te kiezen en wie weet neem je de tuin nog verder onder handen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!