Tips voor schutting kiezen Karwei

Schutting 6 x anders

Een schutting is naast een handige afscheiding met de buren, een mooie oplossing om meer privacy in de tuin te krijgen. En door een schutting te plaatsen zorg je natuurlijk ook voor een mooie decoratieve finishing touch in je tuin! Welke schutting moet je kiezen? Bepaal de sfeer door de juiste keuze van het materiaal. Geef de tuin een stoere look met zwart steigerhout of ga voor de natuurlijke look met bamboe. We hebben 6 tips voor het kiezen van een schutting voor je op een rijtje gezet. Mooi beschut!

Schutting van geïmpregneerde latten

Je kunt zelf een schutting maken en plaatsen met geïmpregneerde latten. Geïmpregneerde latten zijn goed bestand tegen diverse weersinvloeden en dus ideaal voor het maken van een schutting. Ook heeft Karwei tuinschermen, gemaakt van geïmpregneerd tuinhout, die je gemakkelijk in een keer als schutting kunt plaatsen.

Schutting van steigerhout

Steigerhout is makkelijk materiaal om mee te werken en staat erg mooi als schutting. Afhankelijk van jouw tuinstijl buiten kun je kiezen voor een afwerking in zwart, antraciet, wit of je laat het hout lekker onbehandeld. Heel mooi! Je kunt er ook voor kiezen om de steigerhouten schutting zelf te verven in een kleur die bij jouw tuin past!

Schutting van wilgentakken

Een mat gemaakt van wilgentakken is perfect voor een natuurlijke look. Een wilgenmat als schutting staat mooi, is milieuvriendelijk en je kunt wilgenmatten vrij makkelijk zelf plaatsen.

Een bamboe schutting

Natuurlijke materialen én een mooi lijnenspel: met een bamboe buitenwand pak je twee tuintrends tegelijk en zorg je voor een schutting die perfect past in een botanische tuin of een tuin met Boho vibes. Wist je dat je van een bamboe rol ook een tof lounge bed kunt maken om zalig op te relaxen? Bekijk de DIY voor dit lounge bed en maak je tuin hélemaal af naar jouw wensen!

Schutting van gaaspaneel

Maak je eigen unieke schutting en combineer meerdere materialen in je tuinafscheiding. Plaats bijvoorbeeld een gaaspaneel tussen een houten schutting om een doorkijkje te realiseren. En laat hier kleurrijke bloemen langs kruipen of klimop. Beetje hout en een beetje groen! Je kunt ook natuurmatten tegen het gaaspaneel bevestigen, zoals boomschorsmatten. Elke tuin is uniek, omdat je zoveel mogelijkheden hebt om het hélemaal jou te maken!

Meer tips voor in de tuin

Bekijk het assortiment aan schuttingen en tuinschermen om de juiste schutting voor jouw tuin te kiezen. We hebben nog meer inspirerende tips, tuintrends en DIY-ideeën om van jouw tuin een heerlijke buitenplek te maken.

Assortiment

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!