Balkon inrichten: stylingtips voor je balkon

Balkon inrichten: stylingtips voor je balkon

Deze lente ga jij optimaal van je balkon genieten. Hoe? Met onze stylingtips. Je verandert je balkon in no time in een heerlijk plekje om uit te puffen na een lange werkdag, of om ’s avonds te borrelen terwijl de zon achter de daken verdwijnt.

Woongeluk podcast met Saar Koningsberger

In de podcast Woongeluk praat Jet van Nieuwkerk met actrice en presentatrice Saar Koningsberger over haar ultieme woongeluk. Saar is vaak buiten te vinden op haar dakterras in Amsterdam. Hier heeft ze een ware ‘daktuin’ van gemaakt, zoals zij dat zelf noemt. Saar haalt haar inspiratie uit reizen en laat hierdoor allerlei etnische invloeden terugkomen in haar interieur.

Beluister Podcast #6 Op reis je huis inrichten - Met Saar

De beste stylingtips voor je balkon

Wie het kleine niet eert… Je hebt echt geen zeeën van ruimte nodig om een fijne buitenruimte te creëren. Waar moet je rekening mee houden bij het stylen van je balkon? Wij zetten een aantal dingen op een rij.

Ruimtebespaarder

Je hebt waarschijnlijk ruimte voor één zitmeubel op je balkon. Kies dus iets waar je met meerdere personen op kan zitten als je graag mensen over de vloer hebt. Of zorg voor een knus bankje voor jou en je partner en hang een paar klapstoelen op als je meer zitplekken nodig hebt. Een tafeltje is uiteraard onmisbaar. Een echte ruimtebespaarder is een opbergmeubel dat meteen als tafel functioneert. Als je het leuk vind kan je deze ook maken met deze leuke DIY. Je kunt ook veel tafeltjes kopen die je aan je balkonreling hangt. Geen pootjes die in de weg staan én nog ruimte voor een mooie plant!

Maak binnen en buiten één

Extra belangrijk als je klein woont: laat binnen doorlopen naar buiten. Kies voor dezelfde stijl qua meubels en decoraties buiten - zoals kussens en plantenpotten – en je balkon wordt een verlengstuk van je woonkamer. Denk ook aan de vloer van je balkon: is deze niet zo mooi? Trek dan het gevoel van de vloer in je woonkamer door op je balkon door een mooi buitenkleed of houten vlonders neer te leggen.

Privacy, please

Als je in de stad woont is het wel zo fijn om een beetje privacy te hebben op je balkon. Scherm je balkon af met bamboe of een balkonscherm. Verschuil jij je liever achter meer groen? Plaats dan grotere plantenpotten op een strategisch plek of laat klimop groeien. Bekijk hier de leukste DIY's om zelf een plantenbak te maken.

Verlichting

’s Avonds wil je niet misgrijpen als je een graai naar de borrelnootjes doet. Sfeervolle verlichting is dus essentieel. Check vooraf wel even of je verlichting geschikt is voor buiten. Hang een leuk lichtsnoer op, zet sfeervolle waxinelichtjes neer, kies voor een grote kaars of verzamel ’s avonds rondom een knusse vuurkorf voor licht én warmte.

Moestuin op niveau

Naast een fijn plekje om te ontspannen kan je balkon ook functioneren als mini-moestuin. Verse basilicum voor over je pasta, tomaatjes om tussendoor van te snacken of knapperige sla voor een zomerse salade – je oogst het gewoon zelf. Zet een aantal grote potten neer of een mooie kweekbak, koop kruiden- en groente- of fruitplantjes die goed tegen warmte kunnen (zoals rozemarijn, basilicum en tomaatjes) en geef je plantjes voldoende water en liefde. Voor je het weet eet jij vers van je balkon.

Misschien vind je dit ook leuk?

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!