Opbergkist op wielen maken

Al je gereedschap in een zelfgemaakte, rijbare opbergkist. Of stijlvol je magazines opbergen. Ga zelf aan de slag! Het enige wat je hoeft te doen is planken op maat te (laten) zagen, voorboren en het bouwpakket in elkaar zetten.

stap 1

Zet het boorplan uit op de bodempaneel en de lange zijpanelen. Boor alle gaten op de juiste plek met een 4 mm houtboor.

stap 2

Plaats, op een vlakke ondergrond, de panelen voor de zijkanten van de kist. Zorg dat de panelen mooi haaks staan. Bevestig de panelen met de schroeven aan elkaar.

Handige tip!

Verf de kist is een mooie tint en laat het mooi opgaan in je interieur. Ik gebruik hier KARWEI kleuren van nu lak zijde glans Leemgroen.

stap 3

Plaats de bodem op de zijpanelen. Schroef deze vast. Let op dat deze schroeven elkaar niet raken.

stap 4

Plaats de deksel op de kist. Zorg ervoor dat hij mooi haaks op de zijpanelen staat. Plaats de schanieren nauwkeurig op de kist. Teken de boorgaten af en boor de gaten voor. Schroef daarna de schanieren vast.

stap 5

Bevestig aan de zijkant de handvaten van de kist. Hiermee kun je kist straks gemakkelijk optillen en geeft het geheel meer body.

stap 6

Wil je de kist gemakkelijk kunnen verplaatsen? Bevestig dan vier wieltjes aan de bodem.

Benodigdheden

Materialen (8)
Gereedschappen (5)

Geef de opbergkist tot slot je eigen persoonlijke twist door het toevoegen van een leuke tekst en leren handgreepje. Deze maak je gemakkelijk zelf door een stuk van een oude riem af te knippen en met een schroef aan de klep van de kist te schroeven.

Nog niet klaar met klussen en op zoek naar meer inspiratie? Uit eerdere workshops heb ik laten zien hoe je een houten plantentrolley of houten buitentrolley maakt. Zelf aan de slag gegaan met een van deze klussen? Deel dit onder #KARWEI

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.