Houten opbergkist op wielen maken

Opbergkist op wielen maken

Extra opbergruimte is altijd handig. In deze zelfgemaakte, verrijdbare opbergkist van hout kun je als klusser bijvoorbeeld al je gereedschap bewaren. Of berg al je boeken en magazines op in deze houten opbergkist op wielen. Het enige wat je hoeft te doen is planken op maat te (laten) zagen, voorboren en het bouwpakket in elkaar zetten. Ga met dit stappenplan zelf aan de slag!

stap 1

Maak een boorplan

Zet het boorplan uit op het bodempaneel en de lange zijpanelen. Boor alle gaten op de juiste plek met een 4 mm houtboor

stap 2

Plaats en bevestig de panelen

Plaats, op een vlakke ondergrond, de panelen voor de zijkanten van de kist. Zorg dat de panelen mooi haaks staan. Bevestig de panelen met de schroeven aan elkaar.

Tip!

Verf de kist in een mooie tint en laat het opgaan in je interieur. In dit voorbeeld wordt gebruikgemaakt van de Karwei kleuren van nu lak zijde glans Leemgroen.

Tip!

Met onze Rotadrill MDF-schroeven voorkom je verdikking en scheuren in het hout. En je hoeft niet voor te boren!

stap 3

Schroef de bodem op de zijpanelen

Plaats de bodem op de zijpanelen. Schroef deze vast. Let op dat deze schroeven elkaar niet raken.

stap 4

Plaats de deksel op de kist

Plaats de deksel op de kist. Zorg ervoor dat hij mooi haaks op de zijpanelen staat. Plaats de scharnieren nauwkeurig op de kist. Teken de boorgaten af en boor de gaten voor. Schroef daarna de scharnieren vast.

stap 5

Bevestig de handvaten

Bevestig aan de zijkant de handvaten van de kist. Hiermee kun je kist straks gemakkelijk optillen en de handvaten geven het geheel meer body.

stap 6

Bevestig de wielen

Wil je de kist gemakkelijk kunnen verplaatsen? Bevestig dan vier wielen aan de bodem.

Geef de kist een persoonlijke twist

Geef de opbergkist tot slot je eigen persoonlijke twist. Je kunt bijvoorbeeld een leuke tekst toevoegen of bevestig een leren handgreepje aan de deksel. Zo’n handgreepje maak je gemakkelijk zelf door een stuk van een oude riem af te knippen en met een schroef aan de klep van de kist te schroeven.

Wil je nóg meer DIY-projecten?

Nog niet klaar met klussen en op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook hoe je een houten plantentrolley of houten buitentrolley maakt.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!