Histor MY color groene verfkleuren

Oude kast in de kleuren van nu

Het is zó leuk om toffe oude spullen een tweede leven te geven. Niet weggooien, maar verven. Door duurzaam en circulair te ondernemen gaan we liefdevoller om met onze wereld, én we maken van iets ouds iets moois. Upcyclen, recyclen, repareren en pimpen: we zijn er gek op! Zo ook op het resultaat van onze samenwerking met Histor, waar we een oude kast en de achterwand in meerdere prachtige verfkleuren van Histor MY color hebben geschilderd. Ontdek hoe leuk oude spullen opknappen is met een likje verf. Bespaar en krijg een hoop!

Niet weggooien maar verven

Misschien heb je al een tof kastje in huis, en anders check je bij oma op zolder of loop gezellig een kringloopwinkel in. Verf een oude kast in een ander kleurtje, en je krijgt er een nieuwe kast voor terug. Met een andere uitstraling, maar wel met dezelfde vertrouwde vormen. Speel met kleur! We hebben dit kastje geschilderd met lakverf in de kleur Aquamarine Dream van Histor MY color. De wand is geverfd met muurverf in de kleuren Quiet Clearing en Aquamarine Dream. Deze drie kleurvlakken maken samen zo’n tof geheel in de ruimte! En je laat de verf eenvoudig en gratis mengen bij de mengbalie van Karwei.

Tip!

We hebben ook de stoel en de twee vaasjes geverfd in de gebruikte kleuren. Gebruik hiervoor de lakverf van de verschillende kleuren.

Verbind de kast en de muur door verf

Zo simpel kan het zijn! Door een kastje en een (gedeelte van de) muur te verven in matchende kleuren creëer je direct een verbinding tussen beiden. En door het lijnenspel gaan de rechthoekige vormen van de kast en het muurvlak prachtig in elkaar over. We hebben eerst de wand geschilderd met MY color muurverf in de donkere groentint Quit Clearing. Nadat deze goed droog hebben we met afplaktape het kleine muurvlak afgeplakt en deze ingekleurd met de groentint Aquamarine Dream muurverf. Let erop dat je de tape verwijdert als de verf nog nat is.

MY color kleuren van Histor

Histor MY color is beschikbaar in meer dan 2000 kleuren, dus je kunt je lol op met deze verflijn. Welke kleur je ook kiest, je ontdekt al snel jouw favorieten tussen de prachtige kleurtinten die passen bij de gewenste uitstraling voor een ruimte of een object. Histor heeft 35 Ready Mix muurverf kleuren – dit zijn kant-en-klare verfblikken – waarmee je eindeloze combinaties kunt maken. De overige kleuren muurverf en alle lakverven van MY color kun je eenvoudig en gratis laten mengen bij de mengbalie in de bouwmarkt. Kies voor extra mat of juist zijde matverf van Histor. Wij hebben gekozen voor extra mat op de muur en op de kast.

MY color vult elke ruimte met kleur

Ontdek het geheim van Histor MY color. Niet alleen de toffe kleuren, zoals deze wandplanken met de muur meegeschilderd, vullen elke ruimte met een stijlvolle sfeer en vrolijkheid. Ook de hoogwaardige kwaliteit van MY color lak- en muurverf geven je oppervlakken en muren die extra langdurige bescherming tegen verkleuring en beschadigingen. De verf droogt snel op, waardoor je minder tijd kwijt bent met wachten. En je sneller voor een eventuele tweede verflaag kunt gaan of zoals wij in deze klus het afgeplakte vlak kunnen gaan verven.

Eerst de verfkleuren testen

Twijfel je nog over de juiste kleurencombinatie en wil je liever eerst een aantal kleuren thuis testen voordat je er echt voor gaat? Wij begrijpen dat, want het kan ook lastig zijn om van tevoren een goed beeld te krijgen van bepaalde kleuren. Daarom zijn er de Histor ColorTesters! Kom langs in onze bouwmarkt of bestel direct een Histor kleurtester en test eerst de kleur(en) op je eigen muur. Met deze zelfklevende kleurstaal zie je de gekozen kleur op elk moment van de dag, in iedere licht. Dat is pas goed onderzoek doen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!