Welk vloerkleed past bij mijn bank?

Welk vloerkleed past bij mijn bank?

Vloerkleden zijn ultieme sfeermakers in je interieur. Ze geven niet alleen warmte aan een ruimte, maar ook aan de voeten! Vloerkleden zijn er in veel soorten, maten, materialen en vormen. Een vloerkleed kiezen voor in je woonkamer kan dus een pittige klus zijn. Want welk vloerkleed past het beste bij jouw bank? Voor welke kleur, vorm of grootte moet je gaan? We hebben een aantal tips om je te helpen bij het kiezen van een vloerkleed.

Effen vloerkleed of met print

De kleur en stijl van jouw nieuwe vloerkleed moeten natuurlijk samengaan met de rest van het interieur. Bekijk hoe het vloerkleed past bij de kleur van je bank, maar ook bij de muur. Komt het vloerkleed bij een ‘drukke’ muur te liggen, dan is een effen kleur een goede en veilige keuze om wat rust te creëren. Maar een effen kleur vloerkleed kan ook prima bij een rustig interieur. Wil je het vloerkleed wat meer laten uitspringen naast een effen muur en een basic bank? Dan is een vloerkleed met print een goede optie. Kies dan voor een print met een kleur die ook terugkomt in de bank, in de muur of in accessoires in de woonkamer.

Kleur van het vloerkleed

Kijk rond om te zien welke kleuren je tegenkomt in jouw woonkamer. Niet alleen in de bank, maar ook in de rest van het interieur. Bepaal welke kleuraccenten je in het vloerkleed terug wil laten komen. In een woonkamer met veel planten kan een groen vloerkleed bijvoorbeeld ook erg mooi zijn. Bekijk natuurlijk ook of deze kleur groen mooi past bij de kleur van de bank en overige meubels in de zithoek.

Handige tip!

Als jouw bank losse kussens heeft, kun je een kussen meenemen naar de winkel. Zo kun je diverse vloerkleden bij het kussen houden om te zien welke kleur het beste past bij jouw bank.

Vorm van het kleed

Je denkt bij een vloerkleed waarschijnlijk direct aan een vierkante of rechthoekige vorm, maar misschien past een rond vloerkleed ook wel mooi in jouw interieur. Zo staat een vloerkleed met een ronde vorm erg mooi in combinatie met een vloer in visgraatmotief. Ook creëer je met een rond vloerkleed rust bij bijvoorbeeld een robuuste, industriële muur.

Grootte van het kleed

Ook de grootte van het vloerkleed is iets waar je over na moet denken. Bepaal daarvoor eerst hoe je het vloerkleed in de zithoek wil neerleggen en hoe je de meubels van de zithoek met elkaar wil verbinden. Creëer eenheid met een groot vloerkleed waar je de salontafel en de voorpoten van de bank op plaatst om zo de meubels in de zithoek met elkaar verbindt. Heb je een kleine woonkamer? Ga dan voor een wat kleiner vloerkleed. Hierdoor oogt de woonkamer net wat ruimer. Het kan zijn dat het vloerkleed wegvalt in de zithoek als je een kleed kiest dat kleiner is dan de bank. Over het algemeen wordt een vloerkleed vaak minstens 10 centimeter breder dan de bank gekozen om een symmetrisch beeld te creëren in de zithoek.

Tip!

Je kunt vooraf op de vloer met tape bekijken welke maat jij mooi vindt. Plak de afmetingen af met tape en bekijk hoe de grootte van het kleed past bij de zithoek.

Vloerkleed op maat

Bij Karwei kun je jouw gewenste kleur vloerkleed volledig op maat laten maken. Kies eenvoudig de kleur en de maat en bestel online jouw vloerkleed op maat.

Vloerkleed op buiten

Niet alleen binnen kun je vloerkleden leggen. Wist je dat je met een vloerkleed buiten ook extra sfeer kunt maken in de tuin? Misschien heb je in de tuin ook wel een bank staan die je wil combineren met een kleed. Karwei heeft in het assortiment ook vloerkleden die geschikt zijn voor buiten. Met een buitenkleed maak je de zithoek in jouw tuin of op je balkon nóg gezelliger!

Bekijk alle vloerkleden

Bekijk het volledige assortiment aan vloerkleden voor nog meer inspiratie en bestel jouw vloerkleed op maat bij Karwei.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!