Inspiratie voor je vloer: het visgraatmotief

Zo pas je het visgraatmotief toe in je huis

Een vloerpatroon is een perfecte manier om je interieur een bijzondere look te geven. Helemaal terug van weggeweest, is het visgraatmotief.

Wat is een visgraatmotief?

Bij een visgraatvloer leg je de planken in een hoek van 90 graden en sluit de kopse kant van de ene plank, haaks aan de lange zijde van de andere plank. Een vergelijkbaar patroon is de Hongaarse punt. Hierbij leg je echter de uiteinden van de vloerdelen in een scherpe punt, ook wel ‘chevron’ genoemd. Voor ‘de klassieke visgraat look’ leg je het patroon met massief houten vloerdelen, maar je kunt je kamer ook heel snel en eenvoudig omtoveren met plak PVC-vloerdelen zoals Flexxfloors.

Visgraatmotief in je interieur

Het visgraatmotief is mateloos populair omdat het een rijke uitstraling heeft en tijdloos in design is, maar ook omdat je het kunt toepassen in diverse woonstijlen. Op Instagram vind je veel inspiratie die je kunt toepassen in jouw interieur:

Voor een cleane, Scandinavische look kies je voor lichte (of zelfs witte) vloerdelen. Houd de rest van je interieur minimalistisch om het accent op je vloer te leggen.

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BH3O5UEgekx/

Industrieel

Ben je fan van een industriële look? Een visgraatmotief valt ook perfect te combineren met stoere materialen. Dit hebben ze bij Cafe Franklin in Den Haag goed begrepen. Hier zie je hoe robuustere vloerdelen mooi samengaan met metalen pianokrukken.

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BGZX8GaikdU/?utm_source=ig_embed

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.