geel-witte limonadekraam op de stoep

Limonadekraam maken

Een limonadekraam maken kan op verschillende manieren. Met dit stappenplan kun je een limonadekraam maken voor de kleintjes. Achter deze kraam kunnen ze bijvoorbeeld lekkere, huisgemaakte limonade verkopen op een zonnige dag. Of misschien willen ze vanuit dit kraampje iets moois verkopen op de vrijmarkt tijdens Koningsdag. Of het nu een limonadekraam wordt, een poppenkast of een ander speelhuisje; je kunt dit kraampje in de stijl maken die jij wil.

Het maken van deze limonadekraam is niet moeilijk, maar je hebt er wel het een en ander voor nodig. Verzamel alle benodigheden en volg alle stappen.

Handige tip!

Laat met je Karwei-kaart het hout gratis op maat zagen door de zaagservice!

achterzijde diy limonadekraam
stap 1

Maak de voorkant en de zijpanelen

Begin met het maken van de voorkant en de zijpanelen. De voorkant maak je door tien latten van 50 x 9 cm naast elkaar te leggen en de balken van 94 x 4 cm strak langs de boven- en onderzijde te bevestigen. Je kunt aan de bovenkant een smalle lat gebruiken, maar een balk geeft meer stevigheid. De zijpanelen maak je door drie latten naast elkaar te leggen en hierop de latjes van 9 x 3 cm te schroeven.

zijpanelen limonadekraam monteren
stap 2

Bevestig de zijpanelen

Zet vervolgens de zijpanelen haaks op de voorkant van de kraam en schroef deze aan de buitenkant vast aan de balken (aan de boven- en onderzijde van de voorkant). Monteer vervolgens de twee latten van 100 x 9 cm bovenop het frame. Dit is je ‘werkblad’.

bovenzijde zelfgemaakte geel-witte limonadekraam
stap 3

Schroef de twee latten aan de binnenzijde vast

Wanneer je het werkblad op je frame hebt gezet, schroef je de twee latten van 105 x 4,5 cm aan de binnenzijde vast. Deze zet je zo dicht mogelijk tegen je werkblad aan. Bevestig aan de bovenkant de houten meubelplaat van 100 x 20 cm. Dit is je ‘reclamebord’ bovenop de limonadekraam.

Limonadekraam afwerken

Je kunt de limonadekraam vervolgens verven in alle gewenste kleuren. En vergeet natuurlijk het ‘reclamebord’ niet! ;-) Of wordt het bij jullie thuis toch een poppenkast om leuke voorstellingen in te geven?

Naast dit leuke kraampje hebben we meer leuke DIY-ideeën voor speelhuisjes. Zo kun je bijvoorbeeld een speelhuisje met zandbak maken voor in de tuin. Of creëer een gezellig speelhoekje in de woonkamer.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!