DIY  houten speeltent voor kinderen | Karwei

DIY houten speeltent voor kinderen

Lekker lezen, picknicken en zandtaartjes bakken in een geborgen kinderhoekje. Voor deze DIY hebben we ons laten inspireren door de tipi: een kegelvormige indianentent. Deze zelfmaker is goed voor heel wat uren speelplezier en levert gegarandeerd blije kindersnoetjes op.

DIY houten speeltent voor kinderen - Stap 1
stap 1

Hout op maat zagen

Zaag eerst de palen (A) op maat: 3 maal 1760 mm (zaag aan de kant van de punt af). Paal B is de paal met originele lengte. Leg paal A en paal B zo neer dat de onderkanten 800 mm van elkaar af zijn en de bovenkanten 140 mm van elkaar af zijn. Maak deze constructie in totaal 3 maal.

Handige tip:

Met de Karwei kaart kan je kosteloos het hout op maat laten zagen in onze bouwmarkt bij jou de buurt. Je kan ook Hout op maat laten leveren via onze website.

DIY houten speeltent voor kinderen - Stap 2
stap 2

De basis

Leg onderin een plank en bovenin een plank en teken deze af zoals op de tekening. Zaag de planken af en schroef ze vast op de palen.

DIY houten speeltent voor kinderen - Stap 3
stap 3

Planken bevestigen

Vul de ruimte tussen de planken zoals aangegeven op de tekening. Werk van boven naar beneden.

DIY houten speeltent voor kinderen - Stap 4
stap 4

Speeltent in elkaar zetten

Vraag iemand om even te helpen bij deze stap. Teken een zeshoek af op de grond en plaats de onderdelen zoals in de afbeelding aangegeven. Begin eerst met twee onderdelen. Boor eerst gaten voor. Gebruik de lange schroeven en schroef van elk onderdeel palen A in de punt aan elkaar. Tip: Gebruik eventueel tegels of bakstenen om de onderdelen op hun plek de houden.

DIY houten speeltent voor kinderen - Stap 5
stap 5

Overige planken bevestigen

Vul de ruimte tussen de planken zoals aangegeven op de tekening. Werk van boven naar beneden. Vergeet niet om ruimte open te houden aan een zijde, om naar binnen te kunnen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!