Tuin inspiratie: maak van je tuin en woonkamer één geheel

Inspiratie voor je tuin als verlengstuk van de woonkamer

Ben je op zoek naar tuin-inspiratie en wil je graag jouw buitenruimte zoveel mogelijk betrekken bij het interieur van binnen? Met deze tips maak je van je tuin een verlengstuk van de woonkamer en zorg je dat het knusse en sfeervolle gevoel van binnen ook buiten terugkomt. Gooi de deuren van je huis open en vergroot je huis met jouw mooie tuin. Maak het één geheel en hélemaal jou!

Kleuren in de tuin

Bekijk welke kleuren je in je interieur binnen tegenkomt en welke kleuren je terug wil laten komen in de tuin. Heb je in de woonkamer bijvoorbeeld een muur in een bepaalde kleur? Deze kleur kun je in accenten terug laten komen in de tuin door bijvoorbeeld stoelen, kussens, vloerkleden of bloemen in deze kleur toe te voegen. Zo trek je de kleuren van binnen door naar buiten.

Tuinstijl matchen met interieur

Trek je woonkamer door naar buiten, en kies dezelfde stijl voor in je tuin. Creëer bijvoorbeeld een zithoek in moderne, botanische, Scandinavische of industriële stijl en maak de stijl van deze fijne buitenplek gelijk met binnen. Je zit helemaal comfortabel onder deze prachtige antraciet pergola met schaduwdoek. Ideaal voor op warme zomerdagen om verkoeling te pakken en in de zwoele zomeravonden blijft de warmte nog lang hangen onder deze chique overkapping. Kleed de lekkere loungebank aan met veel kussens en andere toffe accessoires. Deze buitenplek wordt absoluut jouw favoriete plek deze zomer!

Bestrating en terras

Heb je openslaande deuren naar de tuin? Bekijk dan welke tuinbestrating past bij de binnenvloer die aan de tuin grenst. Bij een houten vloer kun je bijvoorbeeld het hout door laten lopen naar het terras, door het gebruik van houten vlondertegels. Let er wel op dat het hout binnen en buiten dezelfde tint heeft. Zo wordt de tuin écht een verlengstuk. Of ga juist voor een speels effect en creëer een opvallend contrast tussen de bestrating in de tuin en de vloer binnen. Leg bijvoorbeeld grote tuintegels in combinatie met een houten vloer. Maak de tuin extra huiselijk door een vloerkleed. Met een buitenkleed zorg je nog meer voor dat knusse gevoel van binnen.

Tuinmeubels

Tuinmeubels zijn er in verschillende stijlen. Bepaal welke stijl je wil overnemen uit jouw interieur en kies hier de tuinmeubels op uit. Creëer buiten een warme, knusse eethoek met grote houten tuinmeubels of neem de stoere, industriële stijl van binnen over met een donkere loungebank. Met gekleurde tuinstoelen kun je de kleuraccenten van binnen ook meenemen naar buiten. Zo maak je van de tuin een gezellig, kleurrijk geheel en past de buitenruimte bij de stijl van binnen.

Verlichting

Natuurlijk mag tuinverlichting niet ontbreken. Met feestverlichting, lichtsnoeren en lampionnen creëer je namelijk buiten eenvoudig dat warme, knusse gevoel van binnen. Hang lichtsnoeren met meerdere lampjes boven de eethoek of zithoek en maak een knus hoekje in de tuin waar je tot laat in de avond kunt blijven zitten. Door sfeervolle buitenverlichting hoef je niet direct naar binnen als het donker wordt, maar kun je lekker blijven zitten in jouw buitenruimte. Daar heb je het met deze tips namelijk nét zo gezellig gemaakt als binnen!

Shop nu:

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!