Tips voor een stoere meidenkamer - Karwei

Tips voor een toffe meidenkamer

Denk je aan een meidenkamer, dan denk je misschien al gauw aan roze en aan bloemetjesbehang. Maar als de kleine dames wat ouder worden, willen ze vaak een stoere meidenkamer en nemen ze maar al te graag afscheid van de zoete en zachte pasteltinten. Bekijk hier de tips en ideeën voor het inrichten van een stoere meidenkamer.

Kleuren voor een meidenkamer

Welke kleur krijgt de meidenkamer? Voor de wat oudere kinderen en tieners is het soms lastig kiezen. De oplossing? Neem je kind mee naar de bouwmarkt en laat ze zelf de kleuren voor hun nieuwe kamer bepalen. Inspiratie nodig? Met neutrale basiskleuren als wit- en grijstinten valt eindeloos te combineren. Zo zijn geel en antraciet beste vrienden en kun je bestaande kleine meubelen en accessoires overschilderen in deze vrolijke knalkleur. Is een complete verfbeurt te ingrijpend? Met (zacht)grijze accessoires maak je een poederroze kamer al een stuk stoerder. Toch bij roze blijven? Ook daar kun je een stoere meidenkamer mee maken. Bekijk hier inspiratie voor een hippe meisjeskamer.

Werk met knallende kleuren

Met wit en antraciet vorm je een goede basis. Voeg daar vrolijke accessoires in knallende accentkleuren aan toe en maak er een gezellige meidenkamer van.

Creatief met verf

Durf je het aan om je meubel op deze manier een lik verf te geven? Het effect is stoer en speels! Of ga voor een kleurverloop op de muur in een stoere jeanslook.

Behang over?

Met restjes behang kun je ontzettend veel doen. Zo kun je er bijvoorbeeld cadeaulabels of een leuke slinger van maken. Of behang de achterkant van een kast voor een creatieve look!

DIY ideeën voor de meidenkamer

Houd je van klussen en vind je het leuk om de meidenkamer in te richten met zelfgemaakte meubels? Bekijk dan dit idee voor een opbergbank met kledingrek. Of ga aan de slag met een zelfgemaakte kaptafel mét verlichting. Die meidenkamer wordt een plaatje met deze creatieve en inspirerende ideeën.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!