DIY: Ronde tafel met pilaarpoot maken

DIY: Ronde tafel maken met pilaarpoot

Altijd al je eigen ronde tafel met pilaarpoot willen maken? Het kan met deze DIY. Deze tafel springt echt in het oog door het onderstel, omdat het in het midden zit van het tafelblad. En dus geen poten die in de weg zitten. Maak je tafel nog unieker en geef deze je favoriete kleur. Bekijk hieronder alle stappen voor het maken van je eigen houten eettafel.

Zelf een ronde tafel maken

Bekijk voor je begint goed deze tekening met alle houten onderdelen, die je nodig hebt om straks de tafel te kunnen bouwen. In deze DIY hebben we gebruik gemaakt van twee populieren multiplex van 18mm dik.

Hout gratis laten zagen met Club Karwei kaart

Wist je dat je met je Club Karwei kaart gratis je hout op maat kunt laten zagen bij Karwei? Heb je nog geen Club Karwei kaart? Download de Karwei app of vraag een Club Karwei kaart aan in de bouwmarkt. Na registratie kun je direct gebruikmaken van de gratis zaagservice, voor bijvoorbeeld een aantal van de houten onderdelen van deze DIY. Ideaal!

Eettafel maken met pilaarpoten
stap 1

Begin met onderdeel G en B

Schroef een bevestigingsstuk (G) aan één deel van de tafelpoot (B). Het bevestigingsstuk komt 18 mm vanaf de bovenzijde. Het makkelijkst is om even een malletje te maken van een ander klosje van 18 mm dik. Gebruik schroeven van 4,0 x 40 mm.

DIY ronde tafel met pilaarpoten
stap 2

Lijm de poot-delen vast

Gebruik houtlijm om twee delen van een poot (B) aan elkaar te lijmen. Klem de delen even goed aan elkaar met lijmklemmen of tape totdat de lijm droog is. Lijm zo ook alle andere poten aan elkaar (C, D en E).

Rond tafelblad met pilaaronderstel
stap 3

Plaats de verstevigingsstukjes

Bepaal het middelpunt van de tafel en leg de verstevigingsstukjes (F) aan de onderkant van het tafelblad gecentreerd neer.

DIY ronde eettafel met poten in het midden
stap 4

Monteer alles aan elkaar

Schroef de poten aan de bevestigingsstukjes aan de tafel en schroef ook de verstevigingsstukjes vast.

Meer inspiratie voor DIY meubelen

Je eigen meubelen maken is zo leuk! En met de DIY-stappenplannen kun je dit eenvoudig zelf doen. We hebben veel toffe DIY meubelen voor je, zoals een inbouwkast onder een schuine wand en een stijlvolle open wandkast met boomstam. En nog meer andere DIY’s die je niet mag missen: van een kattenhuis van latjes tot een vaas van handdoek en cement. Bekijk alle DIY’s op Wooninspiratie van Karwei.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!