Kleine tuin indelen met schutting als divider

Kleine tuin indelen met schutting als divider

Geef je rechthoekige tuin een toffe twist met een roomdivider. Oftewel plaats een scheidingswand haaks op de schutting. Weer zo’n leuk tuin-idee voor de kleine tuin! En op de divider kun je ook mooie klimplanten laten groeien voor een groene tuinafscheiding. Ontdek hoe jij je kleine tuin nog beter kunt indelen door een pitrietschutting als divider te plaatsen. Maak fijne hoekjes in je tuin met deze tuin DIY. Je creëert direct rust in je kleine tuin met dit stijlvolle webbing scherm. Ervaar wat dit houten gaasscherm met je tuin doet!

Het FSC-keurmerk

Dit unieke gaasscherm - pitriet scherm - is gemaakt van geïmpregneerd grenen hout en is 180 x 90 cm. Daarnaast heeft dit houten scherm het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk, wat inhoudt dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt, volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. 100% gegarandeerd! Wij gaan ook voor duurzaam geproduceerd hout, zodat jouw tuin ook weer een stap duurzamer wordt!

Plaats de divider haaks op de schutting

Bepaal waar de divider komt in je tuin en monteer deze haaks op een bestaande schutting. Je kunt uit drie mogelijkheden kiezen om jouw tuinscherm te bevestigen:


1. Gebruik vier stoelhoeken (verzinkt 25x25 mm) aan beide zijden – boven en onder - van de scheidingswand voor extra stevigheid. Deze schroef je vervolgens vast met schroeven van 25 mm lang.


2. Je kunt er ook voor kiezen om lange schroeven van 50 mm te gebruiken en vanuit de divider schuin in de bestaande schutting te schroeven. Dat zit ook als een huis, en dan hoef je de stoelhoeken niet te gebruiken.


3. Of sla een paal - of twee palen als de divider op de wind staat - in de grond voor 1/3, en bevestig de divider aan deze paal (of aan beide palen) met lange schroeven van 50 mm.

Tip!

Kies je ervoor om een tuinpaal als stevigheid in de grond te slaan, huur dan een paalhamer - sleg ook wel genaamd - bij Karwei.

Benodigdheden

Ontdek upcyclen in je tuin

We hebben veel tuinideeën voor jouw buiten, maar ken je onze upcycle tuin DIY’s al voor in je tuin? Upcyclen is dé oplossing als je graag oude spullen een duurzame upgrade wilt geven met een klein budget! Maak van een oud keukenraampje een leuk kweekkasje en je hebt je eigen mini moestuin buiten. Of maak van je droogtrommel een vuurkorf. Bekijk alle upcycle-ideeën van Karwei voor nog veel meer leuke (en duurzame!) ideeën voor buiten, én binnen.

Shop de look!

Pitriet scherm ca. 180x90 cm
11 klantreviews
Met dit webbing scherm creëert u een doorkijk in de tuinafscheiding. Het is mogelijk om dit scherm te gebruiken als gehele afscheiding of wisselend met een regulier tuinscherm. ... Met dit webbing scherm creëert u een doorkijk in de tuinafscheiding. Het is mogelijk om dit scher...
37.
49
49.99
Met Club Karwei
25% korting
Aanbieding alleen nog dit weekend geldig
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in trellisscherm
KARWEI Loungestoel Bobbi natural kunststof
205 klantreviews
De stoel Bobbi naturel is gemaakt van wicker met slanke stalen poten als onderstel. Bobbi is een stoere loungestoel die speciaal gemaakt is voor buitengebruik. De stoel heeft ee... De stoel Bobbi naturel is gemaakt van wicker met slanke stalen poten als onderstel. Bobbi is een ...
119.
25
159.00
25% korting
Aanbieding alleen nog dit weekend geldig
Bekijk alles in loungestoel
Altrad Fort Kruiwagen Groen Metaal 80 Liter
7 klantreviews
De Altrad Fort Kruiwagen Groen Metaal 80 Liter is een handige kruiwagen voor klussen in en om het huis. De kruiwagen heeft een plaatstalen bak met een inhoud van 80 liter, waari... De Altrad Fort Kruiwagen Groen Metaal 80 Liter is een handige kruiwagen voor klussen in en om het...
139.
00
Bekijk alles in kruiwagen
Talen tools gazonhark verzinkt
4 klantreviews
De Talen Tools gazonhark verzinkt is een handige gazonhark. De gazonhark is ideaal voor het verzamelen van gemaaid gras, bladeren en licht tuinafval. De kop van de hark is gemaa... De Talen Tools gazonhark verzinkt is een handige gazonhark. De gazonhark is ideaal voor het verza...
16.
59
Bekijk alles in gazonharken

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!