Opbergmeubel voor in de hal

Een opbergmeubel voor in de hal

Wil je zelf een opbergmeubel voor in de hal maken? Dat kan met de DIY van dit strakke opbergmeubel. Schoenen, tassen, sjaals, mutsen en andere spullen ruim je op in dit toffe open houten halkastje. En je kunt er ook lekker op zitten als je je schoenen aan doet of zet er spullen op voor een mooie aankleding in de gang. Het meubel is één geheel met de stijlvolle lattenwand erachter. Bekijk dit DIY hal meubel en geef je hal een make-over.

Een lattenwand maken in de hal

We zijn helemaal verzot op de lattenwand, en heel begrijpelijk want deze houten wanddecoratie is niet alleen duurzaam en mooi, het is ook goed voor de akoestiek in de ruimte door de vilten achter de latten. Denk je erover na om misschien een lattenwand te maken in huis, dan is deze inspiratieblog over lattenwanden echt leuk om te bekijken. Wat dacht je van een lattenwand buiten? Heel stijlvol!

Maak je eigen opbergmeubel

In deze DIY hebben we gebruik gemaakt van dit zaagplan voor het opbergmeubel. Je kunt zelf andere maten hanteren als je een groter of kleiner hal-meubel wilt hebben. Zorg er wel voor dat als je een grotere meubelmaat aanhoudt, er een extra verticale plank bij komt voor de stevigheid. Bijvoorbeeld nog zo'n groot vak rechts waar je ook een toffe mand kunt plaatsen.

stap 1

Zaag het hout op maat

Laat het hout gratis op maat zagen bij Karwei met je Karwei Club kaart.

Tip!

Ben je nog geen lid van Club Karwei? Meld je aan en ontvang direct gratis 250 punten.

stap 2

Teken de middenstaander af

Teken de plek van de middenstaander af op de boven en onderkant van het halbankje.

Opbergmeubel met latten in de hal
stap 3

Monteer de staanders

Schroef de zij-staanders vast op de bovenplaat.

DIY lage opbergkast voor in de hal
stap 4

Plaats de bodemplaat

Schroef de bodem aan de buitenste staanders, en wacht nog even met de middelste vast te schroeven.

DIY houten bankje voor in de hal
stap 5

Zet de achterwand vast

Schroef de achterwand in het kleine vakje vast. De middelste staander kun je nu op zijn plek vastschroeven. Het frame van het meubel is nu klaar!

Houten frame van DIY opbergmeubel
stap 6

Plaats de liggende plank in het meubel

Bevestig nu de liggende plank in het grote open vlak van het opbergmeubel. Schroef de plank waterpas vast met schroeven aan de rechter buitenkant van het meubel en vanuit het kleine vlak.

Opbergbankje met latten voor in de hal
stap 7

Bevestig de lattenpanelen op het meubel

Meet het lattenpaneel op voor op het meubel. Zaag het lattenpaneel vervolgens op maat (of laat dit gratis doen bij Karwei). Kies ervoor om de hoek onder verstek te zagen of snij het vilt achter de houten latten een stukje weg, waardoor de latjes mooi tegen elkaar aan komen. Lijm de latten aan de bovenkant en zijkant van je bankje. En afstylen maar!

stap 8

Maak de lattenwand

Meet de wand in je hal op achter het opbergmeubel. Zaag vervolgens de houten lattenpanelen voor de wand op maat en monteer deze op de muur met lijm.

Kleurstalen voor een lattenwand

Haal bij Karwei een of meerdere lattenwand kleurstalen en bekijk thuis rustig welke kleur latten het beste past op de wand en het opbergmeubel in jouw hal.

DIY’s voor opbergkast-inspiratie

Ben je op zoek naar nog meer opbergkast-inspiratie dan is deze inbouwkast op zolder een leuke DIY voor onder het schuine dak. Of wat vind je van dit opbergmeubel met verschillende beits kleurenvoor in huis? Ook deze extra opbergruimte op je werkkamer is een mooie oplossing voor als je veel wilt opbergen. En door de muur en de planken in dezelfde kluer te verven vallen dit grote wandidee bijna niet op. Doortje heeft ook een stijlvolle inbouwkast gemaakt die je niet mag missen. Bekijk alle DIY meubelen en kom op leuke kast-ideeën. Opgeborgen staat netjes!

Shop deze toffe look!

KARWEI opbouwspot Ferde E14 messing
1 klantreview
De KARWEI spot Ferdi is een zeer flexible moderne lamp, passend in elk interieur. Zijn kop is alle kanten uit te draaien, waardoor zijn lichtbundel van maximaal 50 watt elk mooi... De KARWEI spot Ferdi is een zeer flexible moderne lamp, passend in elk interieur. Zijn kop is all...
14.
99
19.99
Met Club Karwei
25% korting
Aanbieding t/m 23-06-2024
Bekijk alles in opbouwspots
Jas-hoedhaak Boaz zwart enkel
4 klantreviews
Bij KARWEI zijn veel verschillende garderobe- of kapstokhaken te koop. Zoals de jas-hoedhaak Boaz enkel zwart. De jas-hoedhaak is gemaakt van metaal. Wil je weten welke garderob... Bij KARWEI zijn veel verschillende garderobe- of kapstokhaken te koop. Zoals de jas-hoedhaak Boaz...
9.
49
Bekijk alles in losse haken
KARWEI duobalk Bodil E27 zwart
1 klantreview
De trendy KARWEI spot Bodil is een veelzijdige lamp die passend is bij ieders interieur. Zijn mat zwarte kleur, zowel aan de binnen- als buitenkant, geeft hem die stoere look. D... De trendy KARWEI spot Bodil is een veelzijdige lamp die passend is bij ieders interieur. Zijn mat...
29.
99
39.99
Met Club Karwei
25% korting
Aanbieding t/m 23-06-2024
Bekijk alles in opbouwspots

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!