Onderhoudsarme tuin Karwei

Creëer een mooie én onderhoudsarme tuin

Bij de eerste zonnestralen word je al vrolijk. De zomer komt eraan! Heerlijk om lekker veel buiten te genieten en druk met van alles en niets te zijn. De zon doet je goed, en ook de tuin wordt blij van de zon. Alles groeit en bloeit! En dan is een onderhoudsvrije tuin wel erg fijn om nog tijd over te houden voor jezelf. We hebben voor jou een aantal tuintips op een rijtje gezet, zodat jij een mooie en onderhoudsarme tuin kunt creëren. Een klein beetje groene vingers en veel eigen tijd!

De onderhoudsvriendelijke tuin

De onderhoudsvriendelijke tuin is een tuintrend die je steeds meer ziet. De onderhoudsvrije tuin is ideaal voor mensen die willen genieten van een mooie en groene tuin, maar geen tijd hebben om in de tuin te werken of gewoonweg hier geen lol aan beleven. Een tuin of balkon heeft altijd wel onderhoud nodig, maar je kunt dit zo onderhoudsvrij mogelijk te maken!

Zonder planten geen tuin

Een tuin is pas af als er planten in staan. Voor jouw onderhoudsarme tuin zijn vaste planten perfect, want deze blijven langer dan een jaar staan en hoef je ze dus niet elk jaar opnieuw te planten. Een populaire onderhoudsvriendelijke plant is de lavendel. Deze plant geeft kleur, geur en bijen zijn er dol op! Of kies voor siergrassen. Siergras heeft weinig onderhoud nodig en geeft je tuin een stijlvolle uitstraling. En je hoeft deze grasplant maar één keer per jaar te snoeien. Heb je een zonnige tuin of balkon? Kijk dan goed welke onderhoudsarme tuinplanten gek zijn op de zon!

Een ‘groen’ gazon in je onderhoudsvrije tuin

Een grasmat heeft minder onderhoud nodig dan tegels. Daar kan namelijk onkruid tussen gaan zitten, ze worden groen en je blijft vegen. Om je gazon mooi groen te houden heeft deze wel aandacht van je nodig, zoals maaien, bemesten en besproeien. Wil je wel die groene mat, zonder effort? Kies dan voor kunstgras in je tuin. Het hele jaar door een groen gazon, die vrijwel niet van echt is te onderscheiden. Ideaal toch? Ontdek ons assortiment kunstgras voor op je balkon, dakterras of in de tuin. Wil je eerst het kunstgras komen voelen, maak dan een afspraak in een van onze bouwmarkten!

Een mooie schutting

Een groene haag buiten is prachtig, maar deze wil wel twee keer per jaar gesnoeid worden. Voor jouw onderhoudsvriendelijke tuin is dan een stijlvolle houten schutting of tuinscherm dé oplossing voor geen inkijk in je tuin. Zo kun jij optimaal genieten van je tuin in volledige privacy zonder pottenkijkers. Ontdek wat een rieten schutting of van bamboe met jouw buitenruimte doet. Wil je liever een gekleurde schutting? Die hebben we ook en anders geef je deze zelf een toffe kleur.

Houten vlondertegels

Als je geen fan bent van gras, of deze nu echt is of bijna echt, dan zijn houten vlondertegels een mooie aanvulling in je onderhoudsarme tuin. Leg deze stijlvolle houten tegels in de zithoek of bestraat het tuinpad met vlondertegels. Wil je liever grind in je tuin? Dat is ook leuk én duurzaam! Leg eerst grindmatten neer, voordat je het grind gaat storten. Zo ligt het grind goed stevig en krijg je een onderhoudsarm tuinpad.

Grote plantenbakken

Vul je tuin, balkon of dakterras met een aantal grote plantenbakken
die je vol zet met gemakkelijke onderhoudsarme planten, zoals lavendel of siergras. Deze toffe plantenbakken kun je ook eenvoudig verzetten als je de tuinindeling beu bent. Wil je helemaal creatief zijn, maak dan je eigen plantenbak van beton tegels. Wil je geen onkruid in je tuinbakken, leg er dan een laag houtschors of -snippers in. Daar houdt onkruid niet van!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!