Inspiratie voor de moderne tuin | Karwei

Tips en inspiratie voor de moderne tuin

Kan jouw tuin wel wat vernieuwing gebruiken? Of je nou een voortuin, achtertuin of allebei hebt: met deze tips op het gebied van moderne tuin inspiratie geniet jij weer optimaal van jouw buitenruimte! Geef je tuin een frisse uitstraling met een nieuwe set tuinstoelen of een fijne loungeset, en profiteer tegelijkertijd van het comfort en gebruiksgemak dat moderne tuinmeubelen bieden. Is jouw tuin al klaar voor het mooie weer deze lente en zomer?

Moderne tuinmeubelen: van tuinsets tot tuinstoelen

Een moderne tuin begint met de juiste indeling: denk goed na over de beplanting en schutting, een terras, en waar je een zitgedeelte wilt maken. Het liefst wil je natuurlijk een duurzame tuin, waar je bij mooi weer heerlijk in tot rust kan komen, en die er ook in de herfst en winter goed uit blijft zien. In dit klusadvies leggen we je uit welke stappen je zet bij het ontwerpen van je eigen tuin. Voor een eigentijdse uitstraling zet je vervolgens in het zitgedeelte moderne tuinmeubelen neer in jouw stijl. Wil je eenheid creëren binnen jouw interieur en van je tuin echt het verlengde van je woonkamer maken? Dan kan het mooi zijn om zoveel mogelijk voor tuinmeubels te kiezen in de stijl die je ook binnenshuis hebt. Denk aan strakke, moderne tuinstoelen als je een minimalistisch interieur hebt, of voor deze hippe kuipstoelen voor in de tuin bij een Scandinavisch interieur. Zorg ervoor dat je de tuin niet helemaal vol zet: dit oogt verzorgder en zorgt, zeker in een kleine tuin, voor meer rust.

Kom in wellness sferen met een moderne loungeset

Door de toevoeging van moderne tuinmeubelen aan jouw tuin creëer je een luxe sfeer. De laatste jaren is de nadruk meer en meer komen te liggen op comfort, waardoor de tuinsets steeds meer weg hebben van een wellness beleving. Denk aan robuuste banken van duurzame materialen met heerlijk zachte, grote tuinkussens. Heb je genoeg ruimte in de tuin voor een iets groter tuinmeubel? Met één van de moderne loungesets uit ons assortiment til je het relaxen in je tuin naar een hoger niveau. Je vindt bij Karwei loungesets in diverse formaten, materialen en moderne kleurencombinaties. De ideale plek om na een lange dag werken tot rust te komen, of met goed weer tijd door te brengen met je familie of vrienden. Om je tuinmeubelen mooi te houden is het zaak ze regelmatig te onderhouden. We leggen je graag uit hoe je het best jouw tuinmeubelen schoon kunt maken.

Overkapping voor de moderne tuin

Een trend waar je momenteel echt niet omheen kan is de tuinoverkapping. Met een overkapping creëer je een heerlijke plek in de tuin, waar je met elk type weer kunt genieten van het buiten zijn. Er zijn overkappingen die je als aanbouw tegen de geven plaatst, maar ook vrijstaande overkappingen die je los in de tuin een plek kan geven. Het gedeelte onder de overkapping richt je vervolgens bijvoorbeeld in als een tweede woonkamer waar je urenlang heerlijk kunt loungen, eten en drinken. Zelfs op koudere dagen kun je op comfortabele wijze buiten vertoeven met behulp van een warmtebron. Een andere trend binnen moderne tuinen is het verticaal tuinieren. Op een klein oppervlak behaal je zo maximaal resultaat door in de hoogte te werken. Dit ziet er niet alleen heel groen en gezellig uit: met een beetje handigheid gebruik je je eigen kruiden tijdens het koken. We helpen je met dit klusadvies op weg bij het aanleggen van je eigen verticale kruidentuin!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!