Marina test uit: linnen gordijnen op maat

Marina test uit: linnen gordijnen op maat

Linnen gordijnen geven een natuurlijke uitstraling aan je ruimte. Bij Karwei zijn we fan van deze stof en daarom gaven wij Marina (@veel_woongeluk) de mogelijkheid om nieuwe raambekleding op maat te bestellen én te laten ophangen door een vakman van Karwei Klusservice. Lees nu hoe zij dit heeft aangepakt!

Leuk dat je meeleest! Ik ben Marina van Maanen en altijd op zoek naar een beetje extra woongeluk. In mijn huis werd het tijd voor echte gordijnen, voor gezelligheid, sfeer, privacy, maar ook voor een stukje isolatie voor de koudere dagen. Ik ging daarom op zoek naar gordijn inspiratie voor onze woonkamer.

Nu ben ik voor onze verbouwing meerdere keren bij Karwei geweest. Om gordijnen bij Karwei uit te kiezen was dan ook een logische vervolgstap, zeker omdat Karwei nu gordijnen op maat levert en je de keuze hebt uit eindeloos veel mooie stoffen. Je kunt alles zelf inmeten met een handige configurator die je door alle stappen helpt. De instructies voor het inmeten zijn erg duidelijk, dus een kind kan de was doen! Het bespaart je ook geld en het scheelt je een afspraak.

Hieronder zie je een sfeerbeeld van onze woonkamer met de nieuwe vouwgordijnen

Linnen gordijnen met een lage ecologische footprint

Gordijnen zijn niet alleen sfeervol, maar ook een aanvulling op je isolatie. Duurzaamheid is voor ons een belangrijke factor. De keuze voor linnen gordijnen ‘Mees naturel’ was snel gemaakt! In linnen komen namelijk zowel sfeer als duurzaamheid samen. Ik vind het een prachtige stof, met een nonchalante warme uitstraling. Linnen wordt gemaakt van vlas en heeft een lage ecologische footprint. Vlas groeit snel en heeft in verhouding tot katoen bijvoorbeeld, veel minder water nodig en er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt omdat de vlasplant hier niet van houdt. De stof ‘Mees naturel’ is ook zeer geschikt om als vouwgordijn toe te passen, maar ook als ‘hang’gordijn misstaat hij niet!

Gordijnen met of zonder voering?

Je kunt ervoor kiezen om linnen gordijnen te voorzien van een voering. Dit gaat verkleuring tegen en maakt de gordijnen zwaarder. We hebben er bewust voor gekozen om dit niet te doen. Ik vind de transparantie van de gordijnen mooi en ik ben niet bang voor verkleuring door de zon, omdat de meeste ramen zicht op het noorden en oosten bevinden.

Gordijnen op maat geleverd en opgehangen

Na 3-4 weken werden de gordijnen geleverd. En tot mijn grote vreugde passen ze allemaal perfect (goed ingemeten dus :)!). Ik zag een beetje op tegen het ophangen van de gordijnen. Zo zonde als je mooie gordijnen hebt en ze hangen scheef! Dat is in ons huis meer regel dan uitzondering, want er is niets recht… oeps! Dus ik heb Karwei Klusservice service erbij geboekt. Een uitkomst, binnen no-time hingen de gordijnen en het was nog gezellig ook met Hans van Karwei Klusservice.

Het eindresultaat!

We zijn erg blij met het resultaat! Ik kan iedereen deze gordijnen aanraden, ze zorgen bij mij in ieder geval voor het vergroten van mijn woongeluk!

Liefs, Marina

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.