Lambrisering van behang

Lambrisering van behang maken

Behangen zien mensen vaak als een lastige klus. Vooral in je uppie behangen is best een opgave. Sta je daar eindelijk op je ladder te balanceren, plakt je strook al aan de muur voordat je überhaupt bent begonnen. Of je strook blijkt toch ineens te kort of er ontstaan kieren terwijl je toch echt dat de stroken goed tegen elkaar aan zaten. Tja, het nou niet de makkelijkste klus. Misschien is dit erg herkenbaar voor een ieder van jullie.. maar wees gerust, je bent dus niet de enige!

Om die reden heb ik zelf stiekem altijd mijn ouders ingeschakeld wanneer er iets behangen moest worden in huis. Als ik al zag hoeveel stress dat bij hun opleverde, wist ik zeker dat ik dat ook zo zou ervaren. Je bent familie of je bent het niet he? Toch zie ik regelmatig andere deze klus met al het gemak klaren, dus werd het ook eens tijd voor mij om de handen uit de mouwen te steken en de uitdaging aan te gaan. Maar het liefste wel eentje die net even wat makkelijker is dan een normale behang klus!

Hoe ga je aan de slag?

Neem het ruitjes behang, dit erg makkelijk behang om mee te beginnen als je nog niet zo veel ervaring hebt met behangen! Door de ruitjes kun je precies zien wat je nodig hebt want i.p.v. meten kun je ook de ruitjes tellen. Wat ook erg handig is aan dit behang, is dat de lijntjes meteen ook als een soort van kniplijn functioneren.

Het leek mij tof om het behang niet over de gehele hoogte van de muur te plakken, maar als een soort lambrisering te doen. Dus alleen aan de onderkant van de muur. Dit geeft een speels en modern effect en het is ook nog eens super easy! Laat die ladder dus maar lekker in de schuur staan en ga deze 60-minuten-klus (in je uppie) aan!

Allereerst maak je een plek vrij waar je het behang goed kan insmeren. Ik gebruikte een oud tafelblad voor deze klus. Kijk hier voor meer behang tips.

Voor mijn behang DIY gebruikte ik 12 vakjes van het behang, maak je kan natuurlijk altijd meer of minder doen, wat jij het mooiste vindt. Het behang is erg fijn om mee te werken. Het patroon is natuurlijk erg makkelijk door de duidelijke horizontale strepen, er kan haast niks mis gaan. Zorg er wel voor dat je de stroken niet tegen elkaar aan doet bij dit behang, maar net een klein over de andere strook heen doet, dit voorkomt kieren.

Wanneer alles behangen is, kun je als finishing touch een plint in jouw gewenste maat als randje er boven komt. Er zit een plakrandje achter, zo is het super simpel om het op te plakken. Dit geeft het geheel een mooie afgewerkte look.

Benodigdheden

Gereedschappen (0)

Ik stylde de kinderkamer af met het metalen plantenrekje. Het rekje kan wel veel meer functies hebben dan alleen voor planten. het staat ook erg leuk met favoriete kinderboekjes of knuffeltjes er in.

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren met mijn behangklus en wie durven jullie nu ook de uitdaging aan!

Liefs,

Mariët

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Mariët van der Kooij

Ik ben Mariët, interieurblogger voor Missjettle. Gek op wit, pastels, design, DIY's en een vleugje vintage. Voor Karwei hoop ik je te kunnen inspireren met mijn kijk op interieur, styling en klussen!