Interieurtips voor een vakantiegevoel in huis

Interieurtips voor een vakantiegevoel in huis - Podcast Woongeluk 4

Vakantie is het moment van bijkomen en tot rust komen. Eigenlijk wil je dit gevoel voor altijd vasthouden. Regelmatig denk je terug aan mooi ingerichte vakantiehuisjes en dat ultieme vakantiegevoel. Met deze tips pas je dat gevoel het hele jaar door toe in je interieur!

Woongeluk podcast met Tiger Elise

In deze podcastaflevering praten Jet van Nieuwkerk en YouTuber Elise Boers, bekend van Tiger Elise, over hun woongeluk. De vriend van Elise kan enorm goed klussen en daar is Jet best wel een beetje jaloers op. Als je Elise vraagt wat een droomhuis voor haar betekent dan krijg je het volgende antwoord: “Het huis moet rust uitstralen en op een soort vakantieplek lijken.” Ze creëert dit vakantiegevoel door zich te omringen met strand elementen die haar doen denken aan een strandhuis op Bali of Ibiza. Maar hoe creëer je nou dat ultieme vakantiegevoel bij jou thuis? Kijk hieronder welke stijl bij jou past en lees de bijbehorende tips.

Beluister Podcast #4 Het huis op de kop, er komt een tweeling aan! - Met Elise Boers van Tiger Elise

Voor de witte stranden liefhebber

Elke bestemming waar witte stranden te vinden zijn spreekt jou aan. Nu gaan we je niet vertellen om van jouw woning een zandbak te maken, maar we hebben wel een aantal leuke tips voor het maken van jouw eigen zon-zee-strand interieur.

 1. Materialen met een strandgevoel
  Een materiaal dat je vaak tegenkomt aan het strand is zeegras. Strandmatjes en strandtassen zijn hier vaak van gemaakt. Verwerk dit materiaal in je interieur door bijvoorbeeld een mandje van zeegras te kopen. Zo doet dit je iedere dag nog denken aan die fijne vakantie aan de blauwe zee. Kijk ook eens rond in je favoriete strandtentje voor meer interieurinspiratie.

 2. Visnet hanglamp
  Ga je toch liever zelf aan de slag? Deze DIY ‘Visnet hanglamp maken’ is voor wie het liefst meteen naar de blauwe zee vertrekt. Een snelle DIY met een verassend resultaat en ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld in de badkamer of slaapkamer.

 3. Tip van Elise: trapleuning van boottouw
  In de podcast vertelt Elise uitgebreid over haar nieuwste klus-aanwinst. Ze maakte namelijk een trapleuning van een boottouw. Beluister de Karwei podcast en ontdek hoe zij het vakantiegevoel verweeft in haar interieur.

Voor de tropenganger

Als liefhebber van warme landen met een tropisch klimaat is Nederland net iets te koud. Je omringt jezelf graag met de tinten groen, bruin en grijs.

 1. Haal de tropen in huis
  In jouw interieur kunnen grote, exotische planten niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een grote bananenplant die de hoek van de kamer vult. Laat je planten nog meer uitblinken en plaats ze in een leuke plantenstandaard.

 2. Geen groene vingers?
  Vergeet je je planten vaak water te geven, maar wil je wel graag een natuurlijke touch aan je interieur? Deze velvet eetkamerstoelen met botanische print halen de tropische look in huis, maar vragen geen groene vingers van je.

 3. Houten elementen
  Houten elementen kunnen niet ontbreken in dit tropische paradijsje. Mooie meubelen van grof hout geven al snel karakter aan je interieur. Op zoek naar een klein accessoire? Deze houten schaal gaat vast mooi samen met je vakantie souvenirs.

Voor de Europa verkenner

Blijf je liever in Europa en vind je daar genoeg voldoening en verassende bestemmingen? In Europa kom je veel verschillende culturen tegen. Het kan soms best lastig zijn om veel elementen uit verschillende hoeken van de wereld te combineren...

 1. Verschillende materialen
  Vaak zijn dingen die je op je favoriete vakantiebestemming vindt gemaakt van andere materialen dan je in de eerste instantie in je huis hebt. Denk aan mooie dienbladen en planken waar Franse kaas op ligt of een keramieken pot met Italiaanse kruiden. Verwerk materialen die je doen denken aan je favoriete vakantie plekjes in je interieur.

 2. Een plekje voor je souvenirs
  Misschien heb je wel een mooi houten kistje waar een speciale wijn in heeft gezeten. Deze kan je bijvoorbeeld aan de muur bevestigen en zo heb je een leuk plekje voor al je vakantiepareltjes. Bekijk ook eens deze DIY: hierin leggen we uit hoe je zelf een plantenstandaard maakt voor je mooiste kamerplanten. Deze kan je natuurlijk ook aankleden met je bijbehorende souvenirs.

Ga nu aan de slag en maak van jouw interieur je eigen vakantiebestemming. Wees creatief en haal alles in huis voor dat ultieme vakantiegevoel in huis.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!