5 opruimtips en opbergideeën voor in huis

Handige opruimtips voor je huis

Sommige mensen zijn van nature jaloersmakend opgeruimd en georganiseerd. Maar wat nou als je niet zo’n natuurtalent bent? Voor de rommelmakers en de chaoten bestaan er gelukkig handige opruimtips; handvatten waarmee een geordend huis binnen ieders handbereik ligt.

De meest handige opruimtips

Heb je dit artikel al gelezen met tips voor het opruimen van je kasten? Ga door met het opfrissen van je huis! Met deze handige opruimtips en opbergideeën is je huis (bijna) altijd vrij van rommel.

1. Een kwartier per dag

Het is een inkoppertje, maar geef jezelf elke dag een kwartier om door het huis te lopen en losse prullaria op te ruimen. Wanneer je dit doet, hoef je niet tegen bergen rommel aan te kijken en is het opruimen ook minder vervelend.

2. Creëer een vaste plek

Heb je ergernissen vanwege losse sleutels, ronddwalende post en verloren portemonnees? Zorg dan voor een vaste plek voor je dagelijkse benodigdheden. De hal is hiervoor het meest geschikt, zodat je bij thuiskomst direct je spullen kunt opbergen.

3. Vijf-minuten-regel

Deze tip hangt samen met opruimtip 1, maar is toch net iets anders. Kost het je minder dan vijf minuten om hetgeen waar je mee bezig bent op te ruimen? Doe het dan direct.

4. Plaats prullenbakken

Prullenbakken kun je nooit genoeg hebben. Behalve op logische plekken zoals in de keuken, badkamer en het toilet, kun je ze ook strategisch neerzetten in het washok, studeerkamer, slaapkamer en in de garage. Met een prullenbak binnen handbereik, is het zelfs voor de grootste rommelkont eenvoudig om het huis een stuk opgeruimder te houden.

5. Investeer in opbergmeubelen en -accessoires

Opruimen is een stuk leuker wanneer je je spullen in mooie meubelen en accessoires kwijt kunt. Dit hoeft geen grote investering te zijn; metalen opbergrekken zijn voordelig en passen perfect in de interieurtrends van nu en opbergdozen kun je heel eenvoudig zelf opleuken. Wil je zelf aan de slag? Maak dan je eigen opbergkast of kies voor een groter statement en maak je eigen vakkenkast!

Opbergrekken in elke stijl

Een metalen opbergrek is een budgetvriendelijke en stoere oplossing om extra opbergruimte te creëren. Geef je minder om een industriële look? Je kunt het metaal in overspuiten in de kleur die goed in jouw woonruimte past; bijvoorbeeld vrolijk groen voor in de kinderkamer!

Tip!

Op zoek naar een handig opbergidee voor boeken in de kinderkamer? Bekijk dan dit leuke DIY-idee voor een leesbankje met opbergruimte!

Opbergideeën

Wanneer je kiest voor opbergdozen en -manden in dezelfde kleurtonen, creëer je eenheid en ziet je kast er vanzelf al een stuk opgeruimder uit.

Opbergidee: bakkerskar

Bakkerskarren zijn ook een praktische én decoratieve oplossing. Plaats enkele karren naast elkaar in de woonkamer als boekenkast, gebruik ze als schoenenrek in de hal of zet een laag exemplaar in de keuken om er je kruiden, oliën en kookboeken in op te bergen. Mogelijkheden te over om een opgeruimd huis te creëren!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!