Tijdschriftenrek voor aan de muur maken

Tijdschriftenrek voor aan de muur maken

Je wil graag tijdschriften kunnen opbergen. Het liefst op een praktische plek, die niet te veel ruimte inneemt en waarin je jouw mooiste tijdschriften en boeken ook nog een beetje kunt showen. Met een tijdschriftenrek aan de muur creëer je precies zo’n plek! En nog leuker: je kunt heel makkelijk zelf een tijdschriftenrek van hout maken die je aan de muur kunt hangen. In dit stappenplan leggen we uit hoe je zelf een tijdschriftenrek van hout maakt.

Tijdschriftenrek-stap-1-e1513075078677
stap 1

Bepaal de afmetingen van het tijdschriftenrek

Bepaal de grootte van het rek en laat dit door de zaagservice van Karwei op maat zagen.

Tijdschriftenrek-stap-2-800x1181
stap 2

Maak het frame

Maak vervolgens met de latjes een rand aan de zijkant en onderkant. Dit is het frame waar straks de tijdschriften op kunnen rusten.

Tijdschriftenrek-stap-3-e1513075145594
stap 3

Zet het frame aan de achterzijde vast

Zet het frame aan de achterzijde vast met schroeven. Let hierbij op de lengte, zodat ze er niet aan de voorzijde doorheen komen.

Tijdschriftenrek-stap-4-800x453
stap 4

Trek een lijn met het elastiek

Tot slot trek je een lijn met het elastiek van links naar en zet deze vervolgens vast met een kleine nagel. Klaar is het tijdschriftenrek!

Tijdschriften opbergen in meer DIY-ideeën

Je kunt tijdschriften niet alleen opbergen in een tijdschriftenrek. Deze handige DIY magazine houder is ook een goede opbergplek! We hebben meer slimme opbergideeën waar je zelf mee aan de slag kunt. Bekijk bijvoorbeeld hoe je zelf een opbergkist op wieltjes kunt maken. Of ga aan de slag met dit leesbankje met opbergruimte om leesboekjes in de kinderkamer in op te bergen. Opgeruimd staat netjes! ;-)

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!