Magazinehouder of gereedschapskist van hout maken

Houten magazine bakje / gereedschapskist maken

Wil je tijdschriften opbergen op een handige, maar ook een mooie plek? Maak dan deze magazinehouder van hout! Met een klein uurtje doe-het-zelven heb je een handgemaakt exemplaar in huis. En het mooiste van dit alles? Je kunt deze houten magazinebak ook als gereedschapskist maken. Volg het stappenplan en ga ook aan de slag.

Magazinehouder of gereedschapskist maken

Ga je thuis aan de slag met je magazinebak (of gereedschapskist) en heb je een beetje hulp nodig? Print dan deze handleiding uit en volg de stappen. Zo heb je een houvast en is deze klus zo geklaard!

Gereedschap voor de DIY gereedschapskist of magazinehouder

Je beste vriend voor deze klus is een verzinkboor. Wanneer je deze gebruikt, vallen je schroeven in het hout en dat ziet er een stuk mooier uit.

Daarnaast is het gebruik van houtlijm erg handig. Het is geen must, maar wanneer je de planken aan elkaar lijmt voordat je ze vast schroeft, weet je zeker dat ze op de juiste plek blijven zitten. Hiervoor hoef je geen lijmklemmen te gebruiken.

DIY-houten-magazinebakje-gereedschapskist-4-e1500630820525
stap 1

Lijm de basis vast

Begin met het vastlijmen van de basis. Zet de lange planken van 44 x 14 centimeter vast aan de lange zijde van de onderkant. De planken van 26 x 14 centimeter plaats je aan de korte zijde. Laat dit alles goed drogen voordat je het middenstuk van 40,5 x 12,5 centimeter plaatst.

DIY-houten-magazinebakje-gereedschapskist-5
stap 2

Maak het handvat

Zodra de basis goed droog is, ga je aan de slag met het handvat. Lijm de latjes van 30 x 5 centimeter in het midden van de korte zijde van de magazinehouder. Wacht eventjes totdat de lijm goed gehecht heeft, maar nog niet muurvast zit en plaats dan de lange lat van 44 x 5 centimeter aan de bovenzijde tussen de korte latjes en laat alles goed drogen.

DIY-houten-magazinebakje-gereedschapskist-6-e1500630841524
stap 3

Boor de gaten en plaats de schroeven

Wanneer de lijm droog is, ga je aan de slag met je verzinkboor. De af te stellen diepte is afhankelijk van je schroefkop, dus oefen op een stukje afvalhout als je niet zeker bent van de juiste afstelling. Kijk voor de locaties van de te boren gaten in de handleiding hierboven. De precieze plek is niet heel belangrijk, zolang je ze maar overal op dezelfde hoogte boort.

DIY-houten-magazinebakje-gereedschapskist-7
stap 4

Verf alles in de gewenste kleur

Wanneer je alle schroeven hebt geplaatst, is je magazinehouder of gereedschapskist klaar. Geef het een fris kleurtje zodat deze mooi in je interieur past, of laat het hout zoals het is als je van een cleane look houdt. Dit geeft het een stoere look als je het als gereedschapskist gaat gebruiken.

Ideeën voor tijdschriften opbergen

Naast deze magazinehouder hebben we meer ideeën om tijdschriften in op te bergen. Je kunt bijvoorbeeld een tijdschriftenrek van hout maken voor aan de muur. Heel simpel! Wil je een paar tijdschriften binnen handbereik op tafel? Maak dan dit houten dienblad met opbergruimte voor tijdschriften of kranten. Bekijk al onze DIY-ideeën voor meer inspiratie. Succes!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!