Spijkerschilderij maken DIY

Een spijkerschilderij maken doe je zo!

Een spijkerschilderij maken doe je met een houten plank, spijkers en touw. Je bepaalt zelf het patroon voor dit muurdecoratie idee. Maak zelf een spijkerschilderij om aan de muur te hangen of om weg te geven als cadeau. In een paar simpele stappen hangt er zo een schilderij van spijkers aan de muur. Succes!

Spijkerschilderij maken
stap 1

Bepaal het formaat

Hoe groot of klein je het schilderij maakt, mag je helemaal zelf weten. Bedenk wel dat er heel (héél) veel hamerwerk aan te pas komt als je besluit voor een groot exemplaar te gaan.

DIY Spijkerschilderij maken
stap 2

Kies een soort spijkers

Voor dit project zijn messing draadnagels gebruikt. Jij mag zelf bepalen met welk soort spijkers jij jouw spijkerschilderij maakt. Het is jouw feestje.

DIY-spijkerschilderij-3-e1500631114199
stap 3

Teken met potlood een vorm

Nu begint de pret. Teken met potlood een vorm op je plaat en volg de lijnen door hier om de 1,5 à 2 centimeter een nagel in te slaan. Laat je fantasie de vrije loop en maak er wat moois van. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een land, een dier (beren of elanden zijn leuk en passen samen met het blanke hout goed in een Scandinavische stijl) of gewoon een gave, geometrische vorm. Nogmaals; het is jouw feestje.

DIY-spijkerschilderij-4
stap 4

Voorzie de randen van draad

Wanneer je klaar bent met het gehamer, is het mooi om eerst de randen te voorzien van draad. Daarna kun je kriskras de draden over de vorm trekken om het schilderij als het ware te ‘vullen’.

Benodigdheden

Meer muurdecoratie ideeën

Heel wat spijkers en slagen verder is jouw spijkerschilderij klaar om opgehangen te worden. En ja, misschien heb je daar nog een spijker voor nodig!

Daar hangt jouw spijkerschilderij als muurdecoratie. Je kunt met nog veel meer andere DIY-ideeën een wand opleuken. Bijvoorbeeld met een grafisch prikbord of een decoratief memobord met touw. We hebben hier ideeën voor muurdecoratie voor je verzameld.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!