Inspiratie voor mooie muurdecoratie

Inspiratie voor mooie muurdecoratie

Muurdecoratie is de perfecte manier om je interieur een persoonlijke touch te geven. Of je nu kiest voor gezins- of vakantiefoto’s, een poster of schilderij; alles is mogelijk! Zo kun je ingelijste afbeeldingen kopen, oude borden hergebruiken of je mooiste herinneringen een bijzondere plek geven. Laat je inspireren en onthoud dat mooie muurdecoratie helemaal niet duur hoeft te zijn.

Mix je muurdecoratie

Heb je veel oude lijsten op zolder waarvan je denkt dat je er eigenlijk niets mee kunt? Leg ze dan eens op de vloer en zie de mogelijkheden. Om eenheid te creëren kun je ze in dezelfde kleur verven, maar in een kleurrijk interieur hoeft dat niet nodig te zijn. En de leuke print op canvas of de oude poster die je in de kast hebt verstopt? Leg ze erbij. Wanneer je alles op de vloer sorteert, kun je beter visualiseren hoe het er aan de muur uit zal zien.

Een muur vol lijsten past erg goed bij de zwart-witte trend van dit najaar. Je kunt ingelijste prints kopen, maar je kunt ze ook zelf ontwerpen. Heb je een oude lijst waarvan het glas stuk is? Gooi hem dan niet weg! Je kunt hem ook leeg aan de muur hangen (zeker wanneer je mooi behang hebt), of er met draad een grote veer in bevestigen.

Een lijst hoeft niet per se op ooghoogte te hangen. Wanneer je ze een stukje lager hangt, kun je een leuke collage maken van staande en hangende lijsten.

Met wandplanken heb je de mogelijkheid om diverse collages te creëren. Zorg ervoor dat de materialen en kleuren van de objecten bij elkaar (en bij de je interieur) passen, zodat het één geheel vormt.

Bij een stoer en industrieel interieur hoeft niet elke print te worden ingelijst. Je kunt ze prima met punaises of tape aan de muur (of prikbord) bevestigen. Afplaktape is in de bouwmarkt in diverse kleuren verkrijgbaar.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.