Inspiratie voor mooie muurdecoratie

Inspiratie voor mooie muurdecoratie

Muurdecoratie is de perfecte manier om je interieur een persoonlijke touch te geven. Of je nu kiest voor gezins- of vakantiefoto’s, een poster of schilderij; alles is mogelijk! Zo kun je ingelijste afbeeldingen kopen, oude lijsten hergebruiken en foto’s ophangen op een creatieve manier. En je kunt je mooiste herinneringen een bijzondere plek geven met een fotoplank. Laat je inspireren door deze tips en onthoud dat mooie muurdecoratie helemaal niet duur hoeft te zijn.

Mix je muurdecoratie

Heb je veel oude lijsten op zolder waarvan je denkt dat je er eigenlijk niets mee kunt? Of heb je misschien een aantal nieuwe lijsten gekocht? Leg ze dan eens op de vloer en ontdek de mogelijkheden. Om eenheid te creëren kun je ze in dezelfde kleur verven, maar in een kleurrijk interieur hoeft dat niet nodig te zijn. En die leuke print op canvas of de oude poster die je in de kast hebt verstopt? Leg ze erbij. Wanneer je alles op de vloer sorteert, kun je beter visualiseren hoe het er aan de muur uit zal zien. Zo zie je in een oogopslag welke posters en foto’s je wil ophangen en hoe je alles wil verdelen over de muur.

Oude fotolijsten hergebruiken

Je kunt ingelijste prints kopen, maar je kunt ze ook zelf ontwerpen. Heb je een oude lijst waarvan het glas stuk is? Gooi hem dan niet weg! Je kunt hem ook leeg aan de muur hangen (zeker wanneer je mooi behang hebt), of er met draad een grote veer in bevestigen. Heb je een mooi gedroogd blad dat een ereplekje verdient? Met dit DIY-idee maak je zelf een houten dubbelzijdige lijst.

Foto's ophangen op een speelse manier

Een fotolijst hoeft niet per se op ooghoogte te hangen. Wanneer je ze een stukje lager hangt, kun je een leuke collage maken van staande en hangende lijsten. Foto’s ophangen op deze manier geeft de muur een speelse twist!

Zelf een fotoplank maken

Met wandplanken of fotoplanken heb je de mogelijkheid om diverse collages te creëren. Zorg ervoor dat de materialen en kleuren van de objecten bij elkaar (en bij je interieur) passen, zodat het één geheel vormt. Je kunt zelf ook een fotoplank maken van hout. Bekijk dit stappenplan en maak zelf een wandplank voor je mooiste foto's en posters.

Muurdecoratie voor een industrieel interieur

Bij een stoer en industrieel interieur hoeft niet elke print te worden ingelijst. Je kunt ze prima met punaises of tape aan de muur (of prikbord) bevestigen. Afplaktape is in de bouwmarkt in diverse kleuren verkrijgbaar. Of creëer een memobord van een gaaspaneel. Dit past perfect in een industrieel interieur en aan dit DIY memobord kun je ook veel mooie foto’s en prints hangen.

Meer DIY-ideeën voor muurdecoratie

Van fotoplank tot foto’s ophangen op een grafisch prikbord. Bekijk meer DIY-ideeën voor muurdecoratie.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!