Badplank van hout maken

Badplankje van hout maken

Een badplank is een plankje dat je in de breedte op het bad legt om spullen op te zetten. Heel handig! Je kent het misschien wel: even fijn in bad, de plek om heerlijk tot rust te komen. Het liefst met een boek en een lekker wijntje erbij, maar waar laat je die? Precies daar heb je een badplankje voor nodig! We gingen aan de slag met hout, draadeind en een zwarte spuitbus en maakten hiervan een stoere en praktische badplank van hout. Het leuke van deze DIY badplank is dat je hem passend kan maken voor ieder bad.

stap 1

Zaag 9 plankjes

Bepaal de lengte van je badplank en zaag vervolgens 9 plankjes op deze maat af.

stap 2

Bepaal het punt waar je gaat boren

Teken nu aan beide zijden van de 9 latjes de plek waar je straks het gat gaat boren voor het draadeind. Zorg ervoor dat je het gat wat ruimer boort, zodat je het draadeind er gemakkelijk doorheen kan schuiven.

stap 3

Zet de plank in elkaar

Als je alle latjes aan beide zijden heb geboord, kun je de plank in elkaar gaan zetten. Dit doe je door het draadeind door de eerste plank te schuiven en hier vervolgens een moertje tussen te draaien. Schuif hier de tweede plank tegenaan en herhaal dit tot alle plankjes mooi verzonken zitten tussen het draadeind en de moertjes.

stap 4

Spuit de badplank in de gewenste kleur

Spuit tot slot je badplank in de gewenste kleur. Let er hierbij op dat je een hoogglans lak gebruikt die terpentinegedragen is. Dit zorgt ervoor dat het tegen de waterspetters kan!

De badplank van hout is nu klaar!

Het genieten kan beginnen! Met deze zelfgemaakte badplank kun je jouw boekjes, glas wijn of kop thee eindelijk kwijt zonder dat ze nat worden. We hebben meer leuke klusprojecten, tips en inspiratie voor de badkamer. Ga bijvoorbeeld aan de slag met dit houten handdoekenrek of maak zelf een badkamermeubel van hout. Deze kun je natuurlijk in dezelfde kleur maken als je badplank om een mooi geheel te creëren.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!