Tiny House inrichten

De trend klein wonen; hoe richt je het sfeervol in?

Tiny Houses zijn piepkleine volwaardige woningen van niet meer dan 50 vierkante meter. Eenvoudig in elkaar te zetten, snel te verplaatsen, met ruimtelijke en innovatieve technologieën én slim ingericht. De creatievelingen onder ons ontwerpen én bouwen zelf hun ideale zelfvoorzienend huisje. Dat klinkt ontzettend veelbelovend. En dat is het ook. Alleen hoe richt je het interieur op een minimaal aantal vierkante meters sfeervol en mooi in?

Tiny House

Minder spullen, eenvoudig in elkaar te zetten, duurzame materialen en toch comfortabel en mooi. Klein wonen is helemaal van nu. Het wonen in een Tiny House is, ná Amerika, ook in Nederland in opkomst. Maar een Tiny House inrichten kan best een uitdaging zijn. In dit artikel geven we je daarom slimme oplossingen voor hoe je een kleine ruimte kunt inrichten.

Tiny House inrichten

Als je een kleine ruimte wil inrichten is het goed om te bedenken dat lichte kleuren een ruimte vaak groter doen lijken. Kies voor een lichte kleur op de muur en een lichte vloer of ga juist voor een knusser effect met donkere kleuren. Bekijk goed hoe je de vloer wil neerleggen. Leg de planken in de lengte om de ruimte langer te doen lijken of juist in de breedte voor een optisch bredere ruimte. Of ga voor een visgraatmotief voor een ruimtelijk effect. De vloer van je Tiny House kun je uiteraard opleuken met een mooi vloerkleed!

Meubels in je Tiny House

Ga voor slimme oplossingen en multifunctionele meubels. Maak bijvoorbeeld zelf een wandkast met uitschuifbaar bed om de ruimte optimaal te benutten. Probeer ook in de hoogte te werken met een wandrek of wandplanken. Bekijk ook deze opruimtips voor wandplanken voor nóg meer opbergruimte.

Maak van de kleine ruimte één geheel

In een kleine ruimte ben je geneigd om snel in hoekjes te denken, maar je kunt er ook juist voor kiezen om er één geheel van te maken. Zo zorg je voor een ruimtelijker effect. Kies dus voor woonaccessoires in dezelfde kleuraccenten, zodat alles in je Tiny House goed bij elkaar past.

Kleine ruimte inrichten

Als je een Tiny House wil inrichten, moet je vooraf goed bedenken hoe je de ruimte optimaal gaat benutten. Bekijk meer slimme oplossingen en tips voor het inrichten van een kleine ruimte. Heel veel woonplezier!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!