Wandplanken voor meer opbergruimte

Wandplanken voor meer opbergruimte

Met deze opruimtips staat opgeruimd nóg netter! Want misschien vind je opruimtips voor kasten heel handig, maar mis je de vierkante meters in huis voor een extra kast. Daar hebben we een oplossing voor! Met wandplanken kun je zelfs in de kleinste woning een zee aan ruimte creëren.

Wandplanken bevestigen

Door het bevestigen van wandplanken, zorg je ook in de meest lastige hoeken van je huis voor extra meters. Je kunt de planken ophangen door middel van wandrails of plankdragers. Wil je de hoogte eenvoudig kunnen aanpassen? Kies dan voor wandrails aan je muur. Door dit handige ophangsysteem ben je flexibel in het wijzigen van de hanghoogte, maar kun je ook kiezen voor een langere plank wanneer je extra ruimte nodig hebt.

Wandplanken voor elk interieur

Denk je aan een ophangsysteem, dan denk je misschien aan de bekende witte, gemelamineerde spaanplaten. Gaat je hart hier niet sneller van kloppen? Kies dan voor een natuurlijke uitstraling met grenen planken of gebruik meubelpanelen voor een strakke en moderne look. Deze laatste zijn in de bouwmarkt in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder grijs eiken white wash, kersen en lichtbruin eiken.

Geef de wandplank een stoere, industriële look door zelf leren plankdragers te maken. In dit stappenplan zie je hoe je dit doet.

Opbergruimte in Scandinavische stijl

Door te kiezen voor onbewerkte, houten planken, krijgt je wandrek een lichte en Scandinavische look. Wil je de planken een extra beschermlaag geven? Met een laag white wash beits, behoud je de frisheid én kunnen je planken tegen een stootje.

Opruimtips voor wandrekken

Ben je bang dat een open wandrek rommelig zal ogen? Door te kiezen voor (gesloten) opbergbakken in de kleuren van je planken, ziet het geheel er geordend en opgeruimd uit. Wil je meer kleur op de plank? Probeer het dan te houden bij één accentkleur.

Kun je naast opruimtips voor wandplanken ook wel wat opruimtips gebruiken voor de rest van je huis? Bekijk dan ook dit artikel!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!