Creatief muuridee: maak een verfpatroon

Creatief muuridee: verfpatroon

Er zijn veel creatieve muur ideeën voor bijvoorbeeld de woonkamer, de slaapkamer of een andere ruimte. Je hoeft niet altijd voor een volledig effen wand te gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook met verf een patroon maken op de muur. Houd je van geometrische vormen? Versier je muur dan met een strak verfpatroon. Met een rol schilderstape, zorg je in een handomdraai voor een stoere look in huis. Ook leuk voor een kinderkamer! Plak met tape een willekeurig lijnenpatroon op een witte muur en schilder deze daarna in je favoriete kleur. Zodra de verf droog is, verwijder je het tape voorzichtig en voilà!

stap 1

Bepaal het patroon en plak het tape

Zorg voor een witte (egale) ondergrond. Teken met potlood een patroon op je muur of start willekeurig met het plakken van schilderstape. Niet helemaal tevreden? Het tape-patroon kun je eenvoudig aanpassen. Druk de tape goed aan.

stap 2

Verf de muur

Verf de muur met muurverf en een roller in 1 kleur. Je rolt dus met de verf over de tape. Wacht tot de verf goed droog is en verwijder de tape.

Meer creatieve muurideeën

Wil je meer creatieve muurideeën? Hebben we! Bekijk bijvoorbeeld hoe je een cirkelwand maakt of hoe je zorgt voor een kleurverloop met verf op de muur.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!