Creatieve diy cirkels op witte muur

Creatief muuridee: cirkelwand maken

Wat te doen met die saaie muur? Ideeën zijn er genoeg! Inspiratie is er altijd en overal. Als stylist kijk ik altijd om me heen om leuke ideeën te zoeken. Zo ook tijdens mijn vakantie in Frankrijk. Hier spotte ik een wand die helemaal was behangen met ronde voorwerpen zoals antieke bordjes, spiegels en klokken. Echt een heel gaaf effect. Hier moest ik iets mee! Eenmaal thuis dacht ik weer aan dat mooie Franse wandje en ontstond het idee om de wand in de slaapkamer te behangen met drie ronde cirkels in diverse structuren en materialen. Dus ik ging aan de slag met dit creatieve muur idee met wandcirkels! Na een bezoek aan de bouwmarkt kwam ik thuis met een pot donkergroene muurverf (IG PS-1151), een rol marmerfolie en een prachtig stalen spiegel. Het begin van mijn cirkelwand was een feit. Ik leg je met dit stappenplan uit hoe ik te werk ben gegaan.

Zo maak je een cirkelwand

Het idee is om de wand drie cirkels met verschillende structuren en materialen te geven. Een cirkel in diepgroen, een cirkel van marmerfolie en een bestaande ronde vorm: de stalen spiegel. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welke kleuren en materialen het beste passen bij jouw interieur.

stap 1

Verf de grootste cirkel

We starten met de grootste cirkel, de geschilderde. Om een mooie cirkel op de muur te krijgen sla je een spijker in de muur (dit is het middelpunt van de cirkel), waaraan je een touwtje met potlood bevestigt. Span dit koord strak en maak een vloeiende beweging met het potlood over de muur totdat de cirkel rond is. Deze cirkel ga je nu inkleuren door met de kwast de rondingen van de cirkel te volgen. Door dit te herhalen vult de cirkel zich met de kleur zonder dat er gekke strepen ontstaan.

stap 2

Maak de cirkel van marmerfolie

Dan gaan we nu verder met de cirkel van marmerfolie. Om deze cirkel te kunnen maken snij je uit een groot stuk karton twee halve cirkels. Zie op de afbeelding hoe dit je kunt aanpakken. Maak van je potlood, die je hebt bevestigd aan een touwtje, een soort passer. Trek een strakke halve cirkel over op het karton en snij dit tweemaal uit. Voeg de twee halve vormen met tape samen tot een cirkel. Dan kun je nu het folie op de cirkel plaatsen. Let erop dat het folie vaak niet direct de breedte van je cirkel heeft en je dus twee banen dient aan te brengen. Als je de banen mooi strak tegen elkaar aanlegt is daar niks meer van te zien.

stap 3

Bevestig de marmeren cirkel

Is de grote cirkel gedroogd? Dan kun je nu met Tesa strips de marmeren cirkel op de muur bevestigen, hier heb je dus geen boormachine voor nodig! Laat deze vorm een stukje overlappen met de grote cirkel. Speel hier een beetje mee om de mooiste plek te bepalen. Ben je tevreden, druk de vorm dan goed aan.

stap 4

Bevestig de spiegel

Dan blijft er nu nog een cirkel over: de spiegel. Speel ook hier weer met de plaats en teken vervolgens de boorgaten af op de muur. Boor de gaten, hang de spiegel op en klaar ben je! Je creatieve wand met cirkels is klaar!

Benodigdheden

Ik ben erg blij met het resultaat. Totaal anders dan de wand vol cirkels in Frankrijk, maar wat is het leuk om te zien hoe je van een inspiratiemoment in het buitenland tot een eigen invulling komt in huis.

Nu heb ik gekozen voor deze samenstelling, maar hier kun je natuurlijk talloze varianten op bedenken. Hoe leuk is het om dit bijvoorbeeld met behang te doen? Denk ook aan een grote cirkel op de wand van kurkbehang of een mooie matte look met krijtbordverf. Ben je op zoek naar andere creatieve muur ideeën? We hebben nog meer inspirerende ideeën om een wand leuker te maken. Ga je zelf ook aan de slag met ronde vormen op de muur? Deel dit dan onder #karwei.

Shop deze stijl:

Plakfolie Marmer grijs (346-0306) 45x200 cm
Uitstekend beoordeeld
47 klantreviews
Met plakfolie Marmer grijs (346-0306) 200x45 cm geef je je oude kastje en/of laatje een geheel nieuwe look. Onze plakfolies zijn hip en trendy en zorgen voor een persoonlijke to... Met plakfolie Marmer grijs (346-0306) 200x45 cm geef je je oude kastje en/of laatje een geheel ni...
7.
29
Bekijk alles in decoratie folie

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!