stappenplan

Hoe hang ik jaloezieën op?

Jaloezieën houden zon en nieuwsgierige blikken buiten. Je kunt ze krijgen in allerlei kleuren en maten. Leer zelf hoe je ze moet inkorten en hoe je jaloezieën moet ophangen met de KARWEI-klusinstructie.

stap 1

Voorbereiding

Bepaal als eerste hoe je de jaloezieën wilt bevestigen: binnenin het kozijn tussen de muren of óp het kozijn? We noemen dat 'in de dag' of 'op de dag'. In deze video laten we je een plaatsing “ in de dag” zien. Lees voor je begint de meegeleverde instructies. Meet de breedte in je kozijn op 3 verschillende plaatsen en gebruik de kleinst gemeten maat. Heb je een jaloezie door KARWEI op maat laten maken? Sla dan de stappen van het inkorten over en ga gelijk door naar de stap Monteren.

stap 2

Bovenbalk en onderbalk inkorten

Kort de boven- en onderbalk van de horizontale jaloezieën in met een ijzerzaag. Een handig hulpmiddel om recht langs te zagen is een stuk schilderstape. Kort de balk aan de linker en rechterkant evenveel in zodat het optrekmechanisme netjes in het midden blijft zitten.

stap 3

Hoogte inkorten

Meet vervolgens de hoogte tussen het kozijn en de vensterbank, dit is straks de hoogte van je jaloezie. Om het inkorten makkelijk te maken kan je de jaloezie tijdelijk aan 2 draden hangen. Meet tot waar je jaloezie moet komen. Verwijder de dopjes waarmee de optrek koorden aan de onderbalk vastzitten.

Plaats de ingekorte onderbalk op de juiste hoogte Trek de koorden ongeveer 10cm uit de jaloezie, dan voorkom je dat ze per ongeluk omhoog schieten. Knip de snoertjes door met iets overlengte zodat je ze straks exact op maat kan knopen.

Tip!

Trek de koorden ongeveer 10cm uit de jaloezie, dan voorkom je dat ze per ongeluk omhoog schieten.

stap 4

Knippen lamellen

Stel de lamelschaar in op de juiste inkortbreedte en knip de lamellen aan beide kanten stuk voor stuk af. Het voordeel van deze speciale lamelschaar is dat hij knipt met afgeronde hoeken.

stap 5

Afwerking

Schroef het bijgeleverde bevestigingsmateriaal in het kozijn volgens de aanwijzing in de verpakking. Klik de jaloezie in de bevestigingssteunen. En als laatste bevestig je de draaistang. Zo, die hangen er mooi en strak in!

Tip!

Gebruik voor het schoonmaken van de horizontale jaloezieën een speciale lamellenborstel.

Benodigdheden

Materialen (1)
  • Horizontale jaloezieën
Gereedschappen (5)
Dit stappenplan komt voor in