Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer | KARWEI

Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer

Mijn naam is Elisah Jacobs a.k.a. Interior Junkie, omdat wonen voor mij verslavend werkt! De woonmaand staat voor de deur en dat betekent dat ik voor Karwei weer mini make-overs ga doen bij mijn trouwe followers. De reeks trap ik af met Ajgul, mamma van tweeling Eshgin en Lenn én zwanger van zoontje nummer drie! Met deze mini make-over help ik haar een beetje op weg met het inrichten van de babykamer te beginnen met een relaxhoekje.

Een duwtje in de rug

Met een tweeling van twee die de hele dag rondrent in huis werd Project Babykamer de hele tijd uitgesteld. Vandaar dat ik het zo leuk vond om Ajgul te verrassen met deze mini make-over. De bedoeling was dat ik een relaxhoekje stylede in de babykamer met een aantal items van Karwei. Omdat je tijdens je zwangerschap al best vaak te vinden bent in de babykamer (gewoon, om te dagdromen over dat kleintje wat er binnenkort gaat slapen) vond ik het heel toepasselijk om aan de slag te gaan met een relaxhoekje waar Ajgul zich regelmatig even in kan terugtrekken. Of nou ja, als de kleine mannen in huis dat toelaten.

Must-have #1 een luie fauteuil

Een babykamer MOET een heerlijke stoel hebben. Of als je er de ruimte voor hebt, is een fauteuil natuurlijk niet te missen. Dit is de plek waar je in de maanden dat je zwanger bent regelmatig zit om te zingen tegen dat kleintje in de buik. Of dus gewoon om te dagdromen. Het is tevens de plek waar je, als de baby eenmaal geboren is, meerdere keren per dag (en nacht!) zit om je kleintje te voeden. Dan moet 'ie natuurlijk heel erg lekker zitten.

Fauteuil Marquise komt in een super zachte uitvoering, want van fluweel, en heeft een diepbruine tint. Bruin wordt het nieuwe zwart, dus deze kleur hoop ik vaker te gaan gebruiken in (mini)make-overs. Het is ook dé kleur voor je eigen coconnetje omdat bruintinten je doen denken aan de natuur. Ik pleit dan ook voor meer bruin in huis, zeker in deze tijden van cocoonen én de donkere maanden in het verschiet.

Must-have #2 een wollig vloerkleed

Met een winterbaby op komst mag zo'n heerlijk vloerkleed niet ontbreken. Ideaal als je je kleintje in de babykamer tijdens de koudere wintermaanden in slaap sust, voedt of verschoont. Dan is zo'n wollig kleed aan je voeten meer dan welkom. Een vloerkleed is ideaal voor in de babykamer, omdat het meteen als een verbindende factor werkt tussen de hoekjes waar geslapen, verschoon en gevoed wordt.

Must-have #3 verduisterende gordijnen

Gordijnen geven een ruimte direct meer sfeer, dus deze kreeg de babykamer ook. Het fijne van deze gordijnen is dat ze kant- en klaar zijn, gemakkelijk te verstellen en op te hangen (met de hulp van Ajgul's man Matthijs!). De bruin gemelleerde stof vormt een mooi contrast met het glanzende fluweel van de fauteuil en juist deze mix maakt het zo speels.

Tip:

Speel met verschillende texturen en patronen om extra sfeer te krijgen.

De afstyling

De drie must-haves in dit relaxhoekje (fauteuil, vloerkleed, gordijnen) maakte ik af met twee kussens en enkele accessoires die Ajgul al in huis had. Ik vind het leuk om in mijn make-overs nieuwe items met oudere te stylen, ook omdat je met een beetje geschuif in huis accessoires ineens nieuw leven inblaast.

Ajgul en haar man zijn super blij met het eindresultaat en gaan de komende tijd aan de slag met de andere hoekjes in de babykamer. Laat je weten wat je van deze mini make-over vindt?

Shop de items

Varamin Vloerkleed Crème/Zwart 35 mm 160x230 cm
Uitstekend beoordeeld
279 klantreviews
Het vloerkleed Varamin crème/zwart is een warm hoogpolig karpet dat is voorzien van een fraai dessin en een satin look. Het unieke patroon zorgt voor een eigentijdse en trendy u... Het vloerkleed Varamin crème/zwart is een warm hoogpolig karpet dat is voorzien van een fraai des...
109.
00
Bekijk alles in vloerkleed
Le Noir & Blanc kant en klaar gordijn deels-verduisterend grafiet (kleurnr. 1263) 140x270 cm (bxh)
13 klantreviews
Het Le Noir & Blanc kant-en-klaar gordijn deels-verduisterend grafiet (1263) is een kant-en-klaar gordijn met een luxe uitstraling gemaakt van 100% polyester. De stof is 90% ver... Het Le Noir & Blanc kant-en-klaar gordijn deels-verduisterend grafiet (1263) is een kant-en-klaar...
57.
74
76.99
Met Club Karwei
25% korting
Aanbieding t/m 23-06-2024
Bekijk alles in plooigordijn

Geschreven door:

Elisah Jacobs

Hi, ik ben Elisah, eigenaar van interieurplatform Interior Junkie. Ik blog en vlog over alles wat met wooninspiratie te maken heeft, zoals hometours, DIY's en make-overs. Niet alleen voor ons eigen huis, maar ook voor die van anderen. Ik hou van werken met veel kleur en patronen en heb een voorliefde voor kunstig behang. Naast het inspiratiegedeelte geef ik ook online interieurstylingcursussen. Voor KARWEI maak ik regelmatig DIY’s en geef ik stylingtips voor huis en tuin.

Volg ons en mis niets!