Upcyclen van commode naar make-uptafel

Upcycle idee: van oude commode naar make-up kastje (video)

Denk goed wat je met je oude spullen doet! Ga upcyclen! Wil je graag een oud meubel een upgrade geven met een klein budget? Dan is upcyclen dé oplossing voor jou! Bekijk de video met Shelly Sterk en ontdek hoe zij de oude commode van Karin onder handen neemt met gereedschappen van Bosch en mooie Histor verven, zoals de goudkleurige Histor Tan Your Hide. Het eindresultaat is écht fantastisch!

De oud commode upcyclen met Shelly Sterk

Op de oude commode van Karin, die al ruim 50 jaar oud is, hebben zowel zijzelf als haar zus gelegen vroeger toen ze baby waren. Maar ook Karins eigen dochter lag hier als kleintje op. Nu wordt het tijd om deze kast een toffe upgrade te geven die past in een grote meidenkamer. En daar weet Shelly wel raad mee!

Het upcycle plan

Een oude commode, die zijn beste jaren heeft gehad. De verf is dof geworden, niet alle greepjes hangen er nog aan en her-en-der is het hout beschadigd. Tijd voor een opfrisbeurt en een nieuwe functie voor deze commode.

In deze upcycle-klus gebruikt Shelly voor de buitenkant de donkerblauwe lakverf Before Dawn van Histor. De lade krijgt allerlei vakjes die vastgelijmd worden met lijm en het geheel wordt goudkleurig geschilderd met Tan Your Hide van Histor. Om het geheel helemaal af te maken hangt ze wandknopen en een spiegel op, en plaatst Shelly mooie opbergmanden en een krukje bij de make-up tafel.

Bekijk hieronder het eindresultaat: een stijlvolle make-up tafeltje met prachtige accessoires die niet mogen ontbreken.

Aan de slag met de oude commode

Hoe je dit zelf aanpakt? Shelly legt in de video precies uit hoe ze stap voor stap de commode verft. Hieronder zetten we alle stappen nog even voor je op een rijtje.
1. Plaats de commode op een plek waar ruimte is en zet deze op papier of zeil.
2. Haal alle lades uit de commode en schroef de greepjes van de bovenste lades eraf.
3. Zaag de latjes aan de voorkant eraf. Zaag de achterkant een stukje in met hulp van een Multitool van Bosch.
4. Schroef het make-up kastje in elkaar en verstevig deze met extra latjes.
5. Maak vakjes in de lade. Zaag plankjes op maat van het hout dat je over hebt. Je kunt ervoor kiezen om ze in elkaar te laten vallen, of ze aan elkaar te kitten.
6. Schuur de commode in zijn geheel.
7. Stof het geheel af met een stoffer.
8. Ontvet het kastje met ammoniak
9. Verf de binnenkant van de lade goud met Histor Tan Your Hide
10. Schilder de buitenkant van het make-up kastje blauw met Histor Before Dawn.
11. Zet nieuwe knopjes op de twee lades.
12. En afstylen maar!

Tip!

Bekijk voor jouw oude meubel hoe de kastonderdelen aan elkaar bevestigd zijn: geschroefd, gelijmd en of gespijkerd. Soms is uit elkaar schroeven voldoende, soms is het nodig om het kastje in te zagen.

De leukste accessoires

Hang de toffe WOOOD wandspiegel Olivia boven de make-up tafel, waar je ook nog eens spulletjes achter kunt opbergen. Plaats leuke rotan accessoires op en naast het kastje, zoals het rotan opbergboxje en het krukje Roos. Accessoires maken deze gave upcycle helemaal af!

De oude commode herken je niet meer terug en deze heeft de aankomende jaren weer een waardevolle functie in huis. Ontdek hoe leuk upcyclen is, want je kunt het overal toepassen. Kijk wat langer naar spullen die geen functie meer in huis hebben en word creatief. Net zoals Shelly! Ga upcyclen en geef je spullen een nieuw leven.

Upcyclen is zó leuk!

Gebruik je creativiteit en tover oude spullen om - die je anders zou weggooien - naar iets bruikbaars, unieks en origineels. Laat je inspireren door alle duurzame en upcycle ideeën van Karwei en ontdek hoe je de leukste dingen zelf kunt maken. Voor binnen en in de tuin!

Bekijk meer upcycle klussen

Shop de look!

Kruk Roos 30x41 cm 20 procent korting rood
20 procent korting rood
(8)
23.
99
29.99
Voordeelpashouders
Aanbieding alleen vandaag nog geldig
Alleen in de bouwmarkt te koop

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!